onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År!

Sista blogginlägget för i år och inget sytt att visa upp. I helgen blev sonen och sambon liggandes i influensan, hög feber och ont i hela kroppen. I måndags när jag kom hem efter jobbet hade båda döttrarna feber och igår var jag tvungen att gå hem från jobbet när klockan var halv tre, hade feber med 38,3. Så nyårsfirandet ikväll blir väldigt lugnt och stillsamt för våran del.

Hoppas ni får en jättebra nyårsafton!

fredag 26 december 2008

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter två veckors semester. Det var min mamma som bjöd med mig och min familj och mina tre syskon på en resa till Marocko. Tack mamma! Det har varit två sköna veckor med sol och lite bad, inte jättevarmt i vattnet...

Jag har haft bl a den här utsikten...

och även den här

"-Ska jag våga gå i?"

Jag tittade så klart efter tyger och det fanns ett par tygaffärer som jag var inne i. Jag letade även efter tyger på marknader men det fanns inget jag ville ha. Det var mest vävda tyger och en hel del var fint men det var inget som riktigt föll mig i smaken.

Vi kom hem igår kväll och idag har vi varit bortbjudna och ätit god julmat! Jag ska börja läsa igenom alla bloggar jag brukar titta in på så jag har nog att göra ett tag nu...

En fortsatt god jul önskar jag er!

tisdag 9 december 2008

Semester!


Nu åker vi till varmare breddgrader!

söndag 7 december 2008

Ett gråsvartrandigt set


Ett set till en liten kille på 1,5 år har jag sytt idag. Vad fort det går att sy ihop kläderna egentligen när man väl har klippt ut delarna.

Det blev en tröja och byxor efter samma mönster som i inlägget innan. Lennartssons raglantröja och muddbyxor, men här blev det inga muddar på byxorna. Jag har ingen svart mudd hemma och tyckte att det var dumt att sy dit limefärgade muddar, då blir de ju lite "låsta" till just den här tröjan så det fick bli resår både nertill i benen och i midjan och det blev på så sätt helsvarta byxor. Förut har jag bara sytt en kanal i midjan och trätt i resåren men att ta sig tid och sy fast den på riktigt blir ju så mycket snyggare och säkert bekvämare för användaren då resåren inte kan vrida sig inne i kanalen.


Velouren är från Andersson & Hjalmarson, så mjuk och gosig. Den randiga velouren vill gärna sträcka ut sig när man syr men jag har märkt att efter en tvätt så är den återställd igen. Den limefärgade mudden finns hos Stoff och stil.

Den limefärgade mudden gör väldigt mycket för de annars lite dystra färgerna

lördag 6 december 2008

Oj, oj vad den här veckan gick fort!

Det känns som om veckorna går snabbare och snabbare. Den här veckan har det varit julbord med jobbet, pysselkväll i barnens skola, en eftermiddag/kväll på IKEA, där vi köpte inredning till en ny garderob, och så har sambons jobb haft 20-års jubileum där även deras respektive var medbjudna, så det har varit fullt upp hela veckan kan man lugnt säga!



Igår kväll var vi bara hemma och tog det lugnt, så då passade jag på att klippa i lite tyg. Först ut blev en beställning som ska bli en julklapp. Jag chansar här och visar upp det, tror inte att mottagaren går in och läser här.

Det blev en tröja i grönt hundtyg och limegrön mudd från Stoff och stil och ett par byxor i grön velour från Allt om handarbetes shop. Mönstrena jag har använt mig av är ur Lennartssons bok "Sy barnkläder av mjuka tyger", raglantröja i storlek c:a 90 och muddbyxor också storlek 90, lite förlängda.