fredag 24 april 2009

Senaste tyginköpet



Här är tygerna jag förbeställde från Mjuka tyger för läääänge sedan känns det som. Jag kom inte riktigt ihåg vad jag hade förbeställt men tydligen var det rosa och turkost tyg med bruna stjärnor. Dom var väl fina? Nu väntar jag inte på fler beställda tyger i alla fall, bara på min symaskin...

torsdag 23 april 2009

E-slöjdtyger


Inte nog med att jag fick den fina solhatten igår, jag fick ett paket till, eller fick och fick. Jag hämtade ut ett paket med tyger från E-slöjd. Vad fort det gick att få tyg där ifrån. De hade beställningen hos sig i måndags och igår, onsdag, fick jag postavin. Snabbt jobbat! De blå, gröna och beiga tygerna ska bli bl a tre tröjor och en bodysuit. Beställningar till en snart tvåårig pojk och till en liten som ännu inte är född, därav det beiga tyget som väl är så neutralt som det bara kan bli.

Jag trodde att det skulle vara paket från Mjuka tyger som kom igår, jag väntar på en beställning därifrån också. Men den avin kom idag, så nu måste jag ner till Ica och hämta ut det paketet också!

Såg att besöksräknaren har gått över 10 000 idag! Kul att så många tittar in här!

onsdag 22 april 2009

PIF-present från Rättvisa barn!

Jättefin solhatt från Rättvisa barn!

Titta vad jag fick i brevlådan idag! PIF:en från Rättvisa barn! En jättefin solhatt! "Till dig och inte något av barnen som omväxling" stod det på en lapp som följde med i paketet. Tack snälla du! Sambon och äldsta dottern provade solhatten och de kunde också ha den så är de riktigt, riktigt snälla kanske de kan få låna den ;-)

Den sitter som en smäck tycker jag. Eller vad säger ni?

Jag har ett par PIF:ar att ordna med. De kommer, måste få min symaskin fixad så ska jag ta tag i det! Tur att man har 365 dagar på sig!

måndag 20 april 2009

Nya tyger!



Jag förbeställde tyger från Jofotex för ett bra tag sedan och nu har de äntligen kommit! Jag tycker att de är jättefina, speciellt det limegröna flodhästtyget. Nu hade det varit kul om jag hade haft min symaskin fixad.

söndag 19 april 2009

Syswap Sommarsol

En solig dag förra sommaren i Frillesås

Jag har anmält mig hos Syswaparmammorna till syswapen Sommarsol. Jag har aldrig tidigare varit med i någon swap men har tyckt att det verkar vara kul så nu hängde jag på den här omgången. Sista dag att anmäla sig är förresten i morgon 20:e april, om det är någon mer som är intresserad.

Här kommer mina svar på frågorna:

1. Hur många barn har du?
- Jag har tre barn.

2. Kön kläder och skostorlek på barnen.
- Två flickor och en pojke. Äldsta dottern E, snart 13 år, strl XS-S, 158 på ett ungefär, skostorlek 37-38. Sonen E, 10 år, strl 150, skostorlek 36. Yngsta dottern C som fyller 3 år i juli, strl c:a 104, skostorlek 24-25 på ett ungefär.

3. Vad har du för storlek på kläder, skor/tofflor?
- Hm, klädstorlek 44-46, skostorlek 38.

4. Är du nybörjare, medel eller avancerad på stickor?
- Nybörjare!

5. -”- på sömnad
- Medel.

6. Vilken typ av tyg föredrar du?
- Bomullstyger, både trikå och vävda tyger går bra.

7. Vilken typ av garn gillar du?
- Eftersom jag inte stickar något direkt så vet jag inte.

8. Håller du på med någon annan skapande hobby(vad?)?
- Nja, har försökt mig på lite smycken och det var kul. Ska införskaffa lite material, så kanske det kan bli en hobby det också.

9. Vad gillar du för godis?
- Choklad och lakrits, men chokladkakan med lakrits i var ingen hit ;-)

10. Är du allergisk mot något?
- Nej.

11. Vad är dina favoritfärger?
- Själv klär jag mig ganska mycket i svart men när jag syr barnkläder så vill jag ha mycket färg. Jättesvårt att välja ut några färger men rött, lime, lila och brunt är några färger jag gillar.

12. Finns det några färger du absolut inte gillar?
- Aprikos och mintgrönt är väl inte direkt några favoriter.

13. Kaffe eller te?
- Kaffe för det mesta men dricker även te emellanåt.

14. Vad lyssnar du på för musik?
- Väldigt blandat. Svenska artister som Lars Winnerbäck, Håkan Hellström, Hello Saferide bl a. Lyssnar på The Voice på radio och gillar även den musiken.

16. Vad läser du för böcker?
- Svenska och engelska deckare för det mesta, typ Camilla Läckberg, Stieg Larsson, Åsa Larsson, Anna Jansson, Mari Jungstedt, Minette Walters, Peter Robinson m m. Ganska lättlästa, man behöver inte anstränga sig så mycket eftersom läsa får man göra när det är läggdags ;-)

17. Prenumererar du på någon sy/sticktidning?
- Jag har precis börjat prenumerar på Allt om handarbete.

fredag 17 april 2009

Sytt förra året, nu kommer bildbevis!


Det här setet sydde jag redan förra sommaren och bloggade om det här. Sedan har det aldrig kommit med på bild igen. Men idag när C har det på sig så tänkte jag att nu får det bli några livebilder!

Tygerna är beställda från Stoff och stil och mönstrena jag använde mig av är från Åsa Lennartssons bok "Sy barnkläder av mjuka tyger". Lite 80-talsstuk över det hela. C mår bättre idag men är ännu inte helt återställd. Hon vill göra mer saker än vad hon orkar med, så det blir en del gnäll. Men på bilderna ser hon glad ut i alla fall :-)

Jag har fått en utmaning att bita i, får fundera lite på den. Men idag är det ju fredag hörrni så ni får ha en mysig fredagkväll!

onsdag 15 april 2009

Arg!


Jag är jättearg! Har ju äntligen fått tillbaks min symaskin men tror ni den går bra? Nej, sömmarna ser ut som skit rent ut sagt! Det verkar som om matartänderna, heter det så, inte går upp riktigt och kan då inte mata fram tyget ordentligt. Suck! Så det blir att skicka tillbaks den igen! Frustrerande! Nu har jag fått vräka ur mig så nu känns det lite bättre i alla fall.

Annars är jag hemma med Clara som hade feber på 40,3 igår förmiddag. Efter en Panodil gick tempen ner till 38,8. Fick en tid på vårdcentralen för jag var helt säker på att det var öronen igen men det var det inte, däremot eventuellt lunginflammation. Doktorn hörde lite "missljud" på ena lungan men blodprovet var inte helt klargörande så vi avvaktar med penicillin och ser åt vilket håll det går.

fredag 10 april 2009

Glad påsk!



Önskar er alla en glad påsk!




Nu har fiskarna gett sig av



Jag skickade iväg fiskarna i onsdags, så ni som vann kanske har hunnit få dem? Annars har veckan gått väldigt fort och ingenting har blivit sytt. Fick igår reda på att min symaskin är klar nu i alla fall, efter 8 veckor! Undrar vad de har gjort med den? Jag ska se om jag hinner hämta ut den i helgen. Det är tur att jag har fått låna min mormors symaskin under tiden. Vi ska förresten till henne nu i eftermiddag och äta och då ska hon få tillbaks sin symaskin igen, hon har lite hon behöver sy.

Jag har ingen egen dator längre. Jag hade en hem-pc från jobbet som jag valde att inte köpa loss, sambon har en bärbar som jag ska ta över men den måste fixas lite med först så nu sitter jag vid äldsta dotterns dator. Hon är ute en sväng så jag får passa på medans datorn är ledig! Vad ska jag hitta på i helgen, utan dator och utan symaskin? Hoppas det fina vädret håller i sig så man kan vara ute i alla fall!

söndag 5 april 2009

Nu har vi haft lottdragning!

Ja, nu har vi haft lottdragning, jag fick bra hjälp av Clara.

Alla deltagarna...


Utklippta lotter...


C väljer en lott...



Grattis Ph!
Men vad nu! Clara väljer en lott till!



Tur att jag sydde två fiskrensskallror!




Grattis Sandra! Du får ett fiskrens du också!

Ph och Sandra tipsar, maila mig era adresser så skickar jag skallrorna till er.

torsdag 2 april 2009

PIF (nr 2)

När jag såg att Rättvisa barn hade plats kvar i sin PIF så kände jag att där ville jag hänga på, så det gjorde jag.

PAY IT FORWARD

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Vill du få en handgjord present av mig så skriv en kommentar till det här inlägget. De tre första kommer med i PIF:en och får en present av mig inom 365 dagar. Kopiera texten här ovanför och lägg ut på din blogg där du lovar att göra detsamma.

(Maila mig din adress och skriv även i mailet lite information om dig/din familj, ålder, storlekar, favoritfärger m m. Jag hängde ju på Fnurrs PIF i november och till den har jag en plats kvar, så finns det intresse så är det alltså en plats kvar där också.)

onsdag 1 april 2009

Påskägg


Nej, det är inte jonglerbollar som sonen trodde först utan tygpåskägg. Jag sydde dem i söndags efter att jag sytt fiskrensskallran, så ni kan tänka att jag pysslade hela dagen, för det tog lite tid... Jag hittade ett mönster här som verkade bra. Mina ägg blev mer runda än Retro mamas, fast jag lade mallen på tyget så att det stretchar på längden och inte på bredden. Åtta stycken är klara och jag har åtta till som ska fyllas, vadden räckte inte till. Tygerna jag har använt är sådana jag hade hemma. Jag försökte hitta lite påskiga tyger men upptäckte att jag inte hade så mycket i gult men de här blev ok ändå tycker jag.

Det här blir sista projektet i marsutmaningen - Använd det du har. Det är ju 1 april idag men äggen får komma med i alla fall eftersom jag sydde dem i söndags. Det var en kul utmaning och jag tycker att det gick över förväntan att använda det jag hade hemma och inte köpa nytt. Men nu är jag allt sugen på att införskaffa lite nya tyger, bl a från E-slöjd. Jag har fått en beställning på en liten bodysuit till en ännu inte född bebis så det får nog bli en tygbeställning nu i veckan.