fredag 26 juni 2009

Sommarsolpaketet jag skickade

I sommarsolswapen fick jag Krumelur att skicka till. Jättekul att få sy till en liten tjej! Det blev nästan gult för hela slanten. Jag tänkte att blir det inte sol ute i sommar kan ju lilltösen lysa som en sol inne ;-) Jag sydde en singoallatunika och ett par pösshorts. Tygerna är gult elefanttyg från Jogotex och gul velour från Andersson och Hjalmarson. Singoallamönstret är ett lite omgjort mönster ur Ottobre 1/2009, "Kukkopilli raglantopp" och pösshortsen finns med i Ottobre 3/2009, "Cassia velourshorts". Jag hade precis lånat Ottobre på biblioteket när jag fick ett eget nummer av tidningen av Heimlaga i mitt sommarsolpaket. Jättebra!

Tygerna jag skickade med är ett gulvitrandigt lite tunnare joggingtyg och en bit pippityg. Ett paket gul snedslå åkte med också. Kan kanske matchas ihop med Pippityget.

En sjöhästskallra fick det bli också. Den hade Clara gärna velat behålla så jag har en till liggandes, ska bara stoppas och sys ihop. Ett mönstret skulle man skicka också. Det fick bli majnumret av Allt om handarbete, det finns en del mönster till mindre barn i det numret och jag tyckte att det kan ju passa bra.

Något gott, eller rättare sagt god choklad, var svårt att hitta då min mottagare skrev att hon var allergisk mot nötter. Det finns inte en chokladkaka att få tag i som det inte står "kan innehålla spår av nötter" på, eller finns det nötfri choklad? Jag var inne i hälsokostaffären efter tips om att det skulle finnas en chokladsort där som var nötfri men icke. Sedan såg jag att hon fått chokladkakor i tidigare byten... Det är säkert så att en del tål de här spåren av nötter och andra inte men jag vågade inte chansa så det fick bli en påse Tutti Frutti passion. Här har Krumelur bloggat om paketet.

Funger bloggen bättre nu?

Jag plockade bort två widgets, "följare" och Feedjit och hoppas bloggen fungerar bättre nu. Det verkar ha strulat för de som har Internet explorer 8 att komma in på sidan.

Ha en fortsatt skön fredagkväll!

torsdag 25 juni 2009

Var med och rösta i min enkät!

Det börjar närma sig bloggens ettårsdag och jag tänkte ha en utlottningen men behöver hjälp med att välja vad jag ska lotta ut. Jag har lagt ut en enkät i vänsterspalten. Var med och rösta! Alternativen är klädesplagg, mjukisdjur (hade tänkt mig något sytt efter mönster från Kalikå) eller ett smycke, t ex ett namnsmycke.

onsdag 24 juni 2009

Armband i blåa nyanser



På bilden överst till höger skymtar min sambos hobby, ett saltvattensakvarium


Jag har sytt lite i veckan, men inget som jag kan visa här ännu, det är lite hemligt än så länge. Och så stansar jag namnhalsband. Några av de jag har gjort finns bl a här, här och här. Ikväll blev det ett armband gjort av memorywire, jag har trätt på glaspärlor i olika blåa nyanser, vita små seedbeeds, metallpärlor och så en delfinberlock. Tycker att det blev somrigt.

Det är verkligen svårt att komma i säng på kvällarna nu, men snart är det semester. Jobbar den här och nästa vecka, är sedan ledig i två veckor, jobbar en och är sedan ledig i två veckor till. Inte helt frivilligt att behöva dela upp semestern... men är man oumbärlig på jobbet så är man ;-)

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!



Jag sydde en solhatt till C igår. Hon fick prova den nu på morgonen och det var lite motvilligt. Jag höll samtidigt på att torka av golven och fort som bara den slängde hon ner solhatten i skurhinken. Så mycket för den hatten :-/ Nu hänger den i alla fall på tork, får se om hon kommer använda den igen. Jag provade mönstret från Stoff och stil, en lite klockad modell. Det grönvitrutiga tyget kommer också där ifrån. Hatten är fodrad med ett lakan jag fått efter min farmor. Nu ska jag fortsätta här!



Glad midsommar!

tisdag 16 juni 2009

Stansat namnsmycke + ledtråd

Sambon önskade sig ett namnhalsband, så det blev ett med tre separata brickor. Han får välja om han vill ha läderrem eller kulkedja till när han kommer hem från jobbet.





Jag fick åka och hämta C från dagis idag efter att de ringde strax innan 11, då hade hon feber stackarn, men nu har hon sovit i nästan två timmar och sitter och äter isglass.



Den här bilden är en ledtråd till sommarsolswapen...

söndag 14 juni 2009

Massproduktion

Igår kväll satt jag och gjorde de här halsbanden som ska bli presenter till dagisfröknarna. Jag gjorde några extra så de har lite att välja mellan... Finns även till försäljning i butiken.










Igår möblerade jag om lite i min syhörna och sorterade bland tygerna. Idag har vi skjutsat sonen till fritidsläger, vi har varit på tvåårskalas och så har jag stansat namnsmycken. Och så var helgen slut. Är det bara jag som tycker att helgerna går för fort! Det hade gärna fått vara lördagkväll nu...

fredag 12 juni 2009

Beställt nyfödingset

Jag fick en beställning på en bodysuit för ett bra tag sedan. Det har dragit ut på tiden efter strulet med symaskinen, men det var ingen brådska eftersom den lill* inte var född ännu. Jag började sy på den eftersom det närmade sig födsel och sedan har sömnaden bara krånglat hela tiden. Jag har gjort flera dumma misstag. Och även brutit av den enda tvillingnål jag hade hemma. Fick i alla fall idag reda på att det blev en liten kille jag skulle sy till så jag tänkte att jag får väl göra färdigt det sista som var att banka i tryckknapparna i bodysuiten. Jag provade flera gånger att få i tryckknappen i halsringningen men den hamnade snett hela tiden. (Jeanette, sluta läs nu, du vill nog inte veta...)

Till slut gick det givetvis hål i tyget, det blir ju lätt så när man får sprätta bort tryckknappar flera gånger... Jag fick skarva lite vid muddrullån så hålet syns inte längre men jag vågar mig inte på fler försök med tryckknapparna nu. Får bege mig ut på stan i morgon på jakt efter en Prymtång. I alla fall så slängde jag ihop det här setet nu på kvällen istället för bodysuiten som jag ett tag funderade på att klippa sönder och låtsas som om den aldrig existerat. Tacka vet jag hederliga mjukisbyxor och raglantröja med mudd.




Mönstret till bodysuiten är ett egenihopsatt efter en bodysuit som var med i Ottobre 1/2009 (tror jag) kombinerat ihop med en raglantröja. Till setet har jag använt mig av Meedom och Meedom storlek 56, form 1 på byxorna i alla fall, ville att de skulle sitta lite tightare. Mössan är klippt på fri hand. Tyget är beställt från E-slöjd. Jag ska överlämna setet på söndag till beställaren som i sin tur ska ge det i present till sin svägerska som nu i dagarna alltså fick en liten kille som ska heta Melker. Får jag ordning på bodysuiten så får de givetvis den också.

Imorgon ska jag stansa namnsmycken. Det har faktiskt kommit in en del beställningar och det är jättekul!

torsdag 11 juni 2009

Sommarsolswap

Någon sommarsol har det ju inte direkt varit här idag, desto roligare att det kom ett sommarsolswappaket! Min hemliga swapvän hade inte bara sytt till ett av barnen utan till alla tre! Tre stycken fina toppar, eller t-shirt får man väl säga om sonen plagg ;-)



Som ni ser på bilden så var det ett fullmatat paket, en stor bit tyg, "collegetröjetyg". En trepack resår i olika bredder, jättebra att ha till de singolallatunikor jag syr. En kortlek = något roligt till barnen som passar alla åldrar, enligt det medföljande brevet. Mörk choklad, den försökte sambon för övrigt smita iväg med men jag lyckades rycka loss den från honom. Och så senaste numret av Ottobre!

Jag listade ganska snabbt ut vem det var. Det jag tog det på var att jag hade läst i ledtrådsinlägget på hennes blogg att hon bl a skulle sy till någon som var osynlig på mottagarens blogg. Jag kände mig direkt ganska skyldig. Jag har ju faktiskt inte sytt något alls till min son! Inte jättemycket till äldsta dottern heller men hon har ju ändå medverkat här på bloggen.

Jag pillade bort tejpen som satt för namnlapparna och jag hade gissat rätt. Tack så jättemycket Heimlaga för det fina paketet! (Jag hämtade paket rätt sent i kväll så livebilder får det bli en annan dag.)

onsdag 10 juni 2009

Beställningströjorna klara



Nu har jag äntligen fått kantband på tröjorna som jag tidigare sytt ihop. Det är lite jobbigt med muddrullå tycker jag. Men det är väl så att man måste öva för att det ska blir bra. På den blåa tröjan orkade jag inte sätta muddrullå så det fick bli mudd i ärmarna och i halsringningen i stället. ;-)

Det är väldigt intensiva veckor vid den här tiden. Barnen har utflykter, friluftsdagar m m vilket betyder matsäckar som ska packas, mycket på jobbet som ska hinnas med innan semestern, samtidigt som det har varit rätt så fint väder och då vill man ju passa på att vara ute lite också. Så pysslandet kommer lite i skymundan känns det som men idag var det skolavslutning för barnen, så nu lugnar det nog ner sig lite.

Jag har fått en del beställningar på namnsmycken och det är jättekul! Har lagt ut lite nya bilder i butiken, titta under namnsmycken.

lördag 6 juni 2009

Livebild och stansat namnsmycke



Här är C i sin nya klänning igår kväll. Hon ville inte stå upp när jag skulle fotografera så det blev så här. Den passar jättebra! Jag är riktigt imponerad av Emilias sömnad! Fredagsmys i bakgrunden, en flaska välling, en mugg med mjölk och en liten skål med popcorn ;-)



Jag köpte mig ett stansset nu i veckan och stansade in barnens namn på den här ringen. Har redan fått en beställning på ett likadant. Kul! Finns i "butiken".

fredag 5 juni 2009

Rött och vitt set



I onsdags sydde jag det här setet som är en beställning från en arbetskompis. Setet består av en rödvitrandig singoalla, ett par röda leggings och en matchande mössa. Flickan är född i slutet av april och jag sydde kläderna i storlek 62, hoppas nu att de passar.

Mönstrena jag har använt mig av kommer från Ottobre, byxorna finns med i nr 6/2008 och tunikan är med i nr 1/2009. Tunikamönstret har jag ändrat lite på, det skulle egentligen vara knappar bak. Tygerna kommer från E-slöjd. Här ser ni också lite av de visitkort som jag beställde för ett tag sedan och använder som "informationslapp" på kläderna.

Äldsta dottern, Emilia, hälsar och tackar för alla snälla kommentarer angående klänningen i förra inlägget!

tisdag 2 juni 2009

Måste bara visa vad äldsta dottern har sytt



Äldsta dottern, E, 12 år har sytt den här jättefina klänningen i syslöjden den här terminen. Hon har berättat att hon har hållit på med en sommarklänning till C men inte trodde jag att det var en sådan här fin modell. Hon visar inget direkt syintresse här hemma men nu vet jag ju att hon kan! Bilderna blev inte så bra, får se om jag kan få några livebilder senare.

Idag fick jag reda på att jag äntligen får en ny symaskin istället för den som har varit inne på reparation de senaste månaderna. Kul! Synd att det har behövt ta så lång tid bara.