söndag 30 maj 2010

Uggletröja


Påbörjade ju C:s sommargarderob för ett tag sedan, nu har den utökats med en t-shirt. Jag sydde den här t-shirten igår kväll medans ESC rullade på TV:n, barnen rapporterade in låtarna till mig som satt i köket och sydde. Jag tycker att det här tyget är jättefint! Funderade på vad jag skulle ta för färg på mudden, först tänkte jag mig vitt men så kom jag på att jag hade gul muddväv som legat jättelänge och den passade ju bra till, så så fick det bli. Mönster Ulla Welinders bok , uggletyg från Znok, gul mudd från MG-tyger.

Här saknas en bild...

Får nog försöka få tag på den andra boken av Ulla Welinder, Sy och strik börnetöj 4-10 år. Jag gillar i och för sig när kläderna sitter åt lite och inte är allt för pösiga men mitt modifierade mönster i strl 98 börjar nog bli på gränsen, C har ju 104  i vanliga fall.

Till dig hemlisbytesvännen som undrade över svaren, jag bloggade om det för ett tag sedan, och hänvisade till tidigare hemlisomgång. Svaren har inte ändrat sig så väldigt, så ta en titt där :)

Såg också att det här är mitt 300:e inlägg och att bloggen har passerat 40000 besökare så då är det väl dags för en utlottning. Jag ska fundera lite på vad jag ska lotta ut, ni får jättegärna komma med förslag, så dyker det upp en utlottning här till veckan!

Ha en bra söndag!

fredag 28 maj 2010

Nya tyger :)

Idag fick jag en tygleverans från en tyglangare som tagit sig hela vägen ut till mitt jobb :) Paketet innehöll de här godbitarna!


Såg för ett tag sedan i sytråden en förfrågan om att göra en sambeställning från Znok, så jag hängde på och köpte de här fina tygerna. Johanna Ahlards Glada elefanter och ubåtar samt Lotta Bruhns Uggel. Det blev bara en halvmeter av varje men det räcker till några tröjor till C. Tack så mycket Kaja för att du tog tag i sambeställningen! Tvättar tygerna nu och hoppas att jag får lite tid att sy i helgen. Vi tänkte eventuellt åka iväg till Aeroseum där det ska vara Barnens flyghelg, C vill titta på helikopter, och helst åka med i en också, och så är det ju megaloppis i Majorna på söndag. Vi får se hur mycket som hinns med i helgen.

måndag 24 maj 2010

Ett mobilfodral


Jag tyckte att det var på tiden att sy ett mobilfodral till min mobil. Jag har haft den här telefonen ett tag nu och den har klarat sig rätt så bra från att ramla i backen, men för några veckor sedan när jag skulle ta upp den ur väskan åkte den i golvet varpå den fick en rejäl repa på displayen. :/ Hade jag haft ett fodral den gången så hade det inte hänt... Igår tog jag tag i saken och sydde ett fodral. Det fick bli det orangea tyget (från IKEA) som jag tidigare har sytt en väska och en börs av och så passade jag på att inviga mina nya namnlapparna. Jag vek in kortsidorna och sydde runt om.


Jag tycker att den nya namnlappen passar alldeles utmärkt ihop med färgerna på mobilfodralet! :) Jag kan helt klart rekommendera den här modellen av namnlappar om någon sitter och funderar på att beställa därifrån. Som någon kommenterande i inlägget innan att man kan skriva dubbelt och klippa isär namnlapparna från Mina namnband, och det kan man ju göra med de man beställer från Ikast Etiket också och då blir det ju ännu billigare :) Då har man helt plötsligt 200 etiketter för 159 kr (porto tillkommer med 35 kr). Så på det sättet får det bli  för min del nästa gång det är dags att beställa!

Nu åker jag på konferens/planeringsdagar, kommer hem imorgon!

torsdag 20 maj 2010

Nya namnband och en vinst

Den orangea lappen kommer från Mina namnband och den svarta från Ikast etiket

Jag gjorde slut på min sista gula namnlapp för några veckor sedan när jag sydde inför vårmarknaden. Jag hittade en enda orange namnlapp som jag hade kvar från första namnlappsbeställningen. I alla fall så tänkte jag att det måste väl finnas andra ställen att beställa namnlappar ifrån än "Mina namnband". Googlade och hittade en butik i Danmark, Ikast Etiket, som tillverkar märketiketter i olika former. 100 etiketter kostar 159 kr, porto 35 kr, så totalt blev det 194 kr. Jag tyckte att det var värt att prova och gjorde beställningen den 8/5, en lördag och idag den 20/5 kom de i brevlådan. C:a 140 kr billigare än "Mina namnband" och betydligt snabbare! Det har ju varit helger emellan också. (Jag är inte sponsrad även om det verkar så ;)


Hur är kvalitén då? De är inte vävda på samma sätt som "Mina namnband", de här är "trådiga" på baksidan och sitter ihop så att man alltså får klippa isär dem själv. Jag antar att om den ska sys på "platt" på ett klädesplagg så måste man vika in kanterna för annars fransar de väl upp sig. Jag syr ju ibland in namnlapparna i sidosömmarna och vet inte hur de här nya kommer funka i sidosömmen. Ska se om jag hinner sy något i helgen, återkommer med en utvärdering då :)


Som ni ser blev det svarta med vit text den här gången, den gula etikettfärgen som fanns att välja på var lite blaskig och orange fanns inte att välja alls, så det fick bli en ny färgkombination för mig den här gången.

Det kom mer roligt i brevlådan idag! Min vinst hos MinMina. En fin knubbobörs! Hade jag inte vunnit en börs i utlottningen så hade jag köpte en ;) Men det kanske jag gör ändå för de är jättefina.

söndag 16 maj 2010

Ett armband till


Ni får stå ut med att det dyker upp smycken här i bloggen ;) Jag tycker att det är lika roligt att göra smycken som att sy, men i helgen har det mest blivit smycken. Var tvungen att göra ett sådant här armband till. Den här gången fick det bli turkosa glaspärlor och vita sötvattenspärlor samt ett turkost glashjärta. Jag tyckte att det blev somrigt och för tankarna till havet, så jag hängde även dit en sjöstjärna.

Jag önskar alla en bra start på veckan!

lördag 15 maj 2010

Orange väska och börs + nytt hemlisbyte


Den här väskan och börsen sydde jag till vårmarknaden. Börsen har jag nu själv lagt beslag på eftersom jag tycker den blev så fin. :) Gillar det här tyget! Får se om jag behåller även väskan eller om den blir såld framöver. Börsen är fodrad med enfärgat svart tyg. Dragkedjan fick jag av Makrill i senaste hemlisbytet. Den passade perfekt! Nästa gång jag syr en sådan här ska jag sy den lite bredare och kanske inte lika hög. Det är precis att pengarna får plats. Egenritat mönster till börsen. Väskmönstret är sydd efter Linnzans beskrivning men med lite ändrade mått.

Jag måste sätta mig och uppdatera butiksbloggen. Har fotograferat det som blev kvar efter marknaden men måste komprimera bilderna, fotoutrymmet i bloggen är väl begränsat har jag för mig? Så där har jag lite att sysselsätta mig med idag.

Det är dags för ett nytt hemlisbyte. Jag länkar här till tidigare frågor och svar eftersom det inte var så länge sedan sist och svaren har inte ändrat sig sedan dess. Temat den här gången är sommar. Ja, det vill vi ha nu! Regnet öser ner utanför fönstret för tillfället, inte så kul, men då kan man ju med gott samvete sitta inne och pyssla istället :) Önskar alla en fortsatt bra helg!

fredag 14 maj 2010

Omgjord beställning


Jag skrev ju för ett tag sedan att jag fått en beställning på en rutig singoalla i storlek 62. Tänkte om och sydde den i en storlek större så att den förhoppningsvis räcker hela sommaren och inte blir urvuxen på en gång. Den tidigare sydda singoallan såldes på vårmarknaden. Till singoallan beställdes även röda leggings och jag kunde inte låta bli att skicka med en solhatt som ett tack för beställningen :)

Här är några fler solhattar som syddes inför vårmarknaden. Just de här finns kvar och är till salu till det facila priset av 40 kr st ;) Strl c:a 6 mån-1 år.


 Matchas med fördel med en singoallaklänning/tunika i samma tyg, finns i en strl, c:a 6 mån-1 år.




Nu ska jag ta ett varv med dammsugaren och beta av tvättberget. Ha en bra fredag!

torsdag 13 maj 2010

Gjorde ett armband igår

Vad skönt med en kort vecka! Har tagit semester imorgon så nu ska här pysslas (...kanske) Får väl se vad som hinns med. Igår gjorde jag ett armband. Jag har sett sådana här armband med memorywire, olika pärlor och gummislang (!) på olika forum och bloggar och ville testa själv. Så här blev resultatet. Jag vet inte om den kinesiska lyckokatten passar in men jag tycker den är söt så den får nog vara kvar! :)

måndag 10 maj 2010

Marknaden i lördags

Marknaden i lördags blev ingen större försäljningssuccé. Regnet kom tidigare än vad prognosen hade förutspått vilket nog gjorde att många drog sig för att gå ut. Tråkigt att jag fick ett bord utomhus, förvisso under tak men det var en bra bit ifrån ingången till inomhusmarknaden. Ja, ja det var ändå roligt att jag fick sålt lite grann och att några hittade fram till mig :) Det är verkligen kul att stå och sälja sina saker och få feedback på det man gör! 


Så här såg mitt bord ut. Dregglisarna och väskorna hängde från början upphängda på en lina till vänster men när det började regna var jag tvungen att flytta ner dem. Prinsessbakelserna på tårfatet gick åt allihop. Den svarta och de röda singoallorna blev sålda. En och annan dregglis, några napphållare, några barnhalsband,  några haklappar och några mobilsmycken gick också åt. Som ni ser så hade jag laddat för en något större försäljning! ;) Jag har fotat det som blev kvar och lägger in de sakerna i butiken under veckan som kommer. Något som jag inte hade fyllt på så mycket av var mössor, trodde inte det skulle vara någon större efterfrågan då det närmar sig sommar men det är ju fortfarande rätt kallt och blåsigt, så det var en miss att jag inte hade sytt lite fler mössor i större storlekar då de jag hade kvar var ganska små.

Annat roligt som har hänt i helgen är att jag vann en knubbobörs hos MinMina, klicka här så får ni se hur den ser ut. Och så har jag har fått två utmärkelser, en av Alla kan sy och en av Tokerier. Tack så mycket! :)



Ni som läser bloggar via t ex Google reader, tycker ni att det är bra? För min del tycker jag att helhetsintrycket går förlorat och så missar man ju det som ligger ute i kolumnerna. Just nu är det väldigt många utlottningar/tävlingar på gång runtomkring. Jag länkar till några i min vänsterkolumn. Ta en titt där!

fredag 7 maj 2010

24 dregglisar


Här är dregglisarna jag sydde i onsdagskväll. Igår sydde jag i kardborreband som knäppning, det fick bli det i stället för tryckknappar. De går ju rätt fort att sy men jag satt igår kväll och fäste overlocktrådar och klippte av alla trådar efteråt. Det tar ju nästan lika lång tid som att sy dem och det är ju inte jättekul men ett måste. Nu är de i alla fall färdiga, 24 stycken blev det totalt, i blandade tyger. De flesta har fleecebaksida, hoppas att det inte blir för varmt, men det håller ju barnets tröja och bröstkorg torr. Och det är ju huvudsaken. Nu ska jag packa allting inför morgondagens marknad. Det ser inte ut som om det ska bli regn imorgon så man kan ju hoppas att det blir mycket folk som hittar dit :) Återkommer med rapport imorgon om hur det har gått. Ha en bra lördagskväll!

torsdag 6 maj 2010

Stressigt värre och en vinnare är utsedd

Ursäkta min frånvaro från bloggen i veckan. Jag fick reda på att jag ska vara med på vårmarknaden som är här i Jonsered på lördag så det har varit en stressig vecka framför symaskinen. Vill ju ha med mig så mycket som möjligt och kommer på nya saker hela tiden, måste sy en till sån och till sån  :)


Häromdagen blev det ett par singoallaklänningar/tunikor sydda med matchande solhattar. Jag kommer inte ihåg vilket mönster det är, tror att det är Welinders singoallamönster. Solhattsmönster från Stoff och stil där även tygerna kommer från.


Nu har jag precis lottat bland deltagarna i min utlottning. Jag använde mig av en slumptalsgenerator som finns här. 47 kommentarer varav den sista hade kommit in efter att utlottningen avslutades så den kom tyvärr inte med. Slumpade således fram ett tal mellan 1 och 46 och vinnartalet blev nr 30. Jag räknade uppifrån och ner bland kommentarerna och hamnade på annaividavarlden. Grattis till dig! Och tack alla ni som ville vara med i min utlottning!

Nu ska jag sätta mig vid symaskinen igen. Sydde 20 dregglisar igår som jag först tänkte att jag skulle banka i tryckknappar i men nu funderar jag på om jag ska sy i kardborreband istället?

söndag 2 maj 2010

Två kanintröjor


De här två kanintröjorna sydde jag också tidigare i veckan. Byxorna är samma som till singoallorna i inlägget innan. Tröjorna har ingen mottagare ännu så de ska läggas in i butiken. Tygerna är gult och limegrönt kanintyg från JNYdesign. Mudd från Stoff och stil. De här tröjorna får bli det första bidraget i Använd-det-du-har-utmaningen.


Tröjmönstret tror jag är Meedoms, form 1 (boken som är översatt till svenska). Så klart har jag ändrat lite på modellerna, sällan att jag tar ett mönster och syr rakt av. Måste ju fixa lite själv :) De är någonstans omkring 62/68 skulle jag tro. Den gula är förlängd med en mudd och är kanske något smalare än den gröna.

I helgen har jag inte hunnit sy något däremot klippt ut en hel hög med lite allt möjligt som ska betas av under veckan. Jag har även gjort ett par namnhalsband idag som ska postas iväg imorgon. Apropå namnhalsband, tänk på att det snart är mors dag, så är det någon som funderar på att beställa ett halsband till mamma så är det dags att göra det nu :) Jag har även fått förfrågan angående konfirmationssmycken och studenstmycken. Det är ju snart dags för det också. Det går fort nu!

Ha det bra!

lördag 1 maj 2010

En rutig och en randig singoalla + en utmärkelse

Jag fick en beställning på en singoalla och ett par byxor för ett tag sedan. Jag sydde upp de här två singoallorna nu i veckan, en rödvit-rutig och en rosa-röd-randig.



Den rutiga singoallan föll beställaren på läppen. :) Nu ska jag bara sy ett par tunnare byxor eftersom setet är tänkt till sommaren och vi hoppas ju på en varm och skön sommar och då kanske velour blir i svettigaste laget. Mönstrena är samma som till det här setet. Rutiga tyget, mudden och velouren är från Stoff och stil, det randiga tyget från E-slöjd. (Strl 62/68)

Jag fick en utmärkelse tidigare i veckan från Me & Mommy. Tack så mycket :)


Med utmärkelsen följer vissa regler:
- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it on your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominate.

Som vanligt är det jättesvårt att välja ut bara ett par stycken som jag vill skicka vidare utmärkelsen till och jag har tidigare valt att inte skicka vidare alla gånger, men samtidigt är det ju kul när man får en själv :) så jag skickar vidare till de här bloggarna:


För tillfället kommer jag inte på sju stycken intressanta saker om mig själv :/ men är det något ni vill veta om mig så får ni gärna ställa en fråga här! :)

Majutmaningen

Nu har Bea dragit igång en ny omgång av Använd det du har och jag hänger så klart på! :) Så nu blir det köpstopp i en månad. Det borde jag klara, fick ju en hem lite tyg i förra veckan :)


Här är reglerna för utmaningen.

1. Vi använder enbart material vi har hemma (sytråd är det dispens på)

2. Vi försöker pyssla undan en sak varje vecka under majmånad.

3. Vi väljer själva om vi kan tänka oss att lotta ut något/några saker av det vi gjort på vår blogg mot att de tävlande tipsar om det utlottade hantverket på sin blogg. (Valfritt)

4. Vi lägger upp "Använd det du har" loggan på vår blogg så vi lätt ser vilka våra medpysslerskor är.

5. Meddela ditt deltagande till http://beasbarnslikheter.blogspot.com/
Där läggs det ut länkar till varje deltagare så man kan följa sina medpysslerskors projekt för tips, peppning och inspiration!

Oavsett om du väljer att bli medpysslerska i utmaningen eller inte, så blir vi jätteglada om du skulle vilja tipsa om "Använd det du har" på din blogg och bifoga ovanstående logotype i din blogg.