måndag 29 november 2010

Utlottningen avslutas imorgon

Tänkte bara påminna om min utlottning, som avslutas imorgon! Var gärna med :)

Jag håller på med några halsbandsbeställningar samtidigt som jag försöker sy till julmarknaden, så här är det fullt upp! Efter helgen blir jag troligen mer social igen och hinner förhoppningsvis sitta lite vid datorn då och  se vad ni andra pysslar med :) Återkommer imorgon eller senast onsdag med en vinnare av babushkahalsbandet!

fredag 26 november 2010

Nya halsband


Jag köpte hem några gravidhängen, s k bolor, för ett tag sedan från Bali. De är handgjorda i sterling silver 925 och förgyllt sterling silver. Jag har lagt in dem i butiken, där finns bl a mer information om vad en bola är t ex.

Nästa lördag, den 4 december, ska jag vara med på den lokala julmarknaden så jag har fullt upp just nu att få allt jag vill ha med mig dit färdigt, så det blir lite glest med inlägg här.

Jag önskar alla en trevlig helg! :)

Det är ett par dagar kvar tills min utlottning avslutas. Här kan ni anmäla er till den. 

lördag 20 november 2010

Svart sammetsväska


Vi är bortbjudna på julfest i kväll, det är sambons jobb som är tidigt ute. Kom på igår kväll att jag ville ha en ny väska, så det var bara att sätta igång att sy. :) Jag såg en så fin väska hos Emiliten för ett tag sedan och gick och köpte svart sammet men sedan har tyget blivit liggande men nu kom det till användning. Jag fodrade med svartvit seersucker från Stoff och stil som jag hade hemma sedan tidigare. Den svarta sammeten är en stuvbit från Myrins. Mönstret till väskan finns hos Linnzan, jag minskade ner det eftersom jag ville ha en mindre väska. Bankade dit en tryckknapp också, kunde kanske ha löst knäppningen på ett snyggare sätt men det var det jag hade hemma och hade inte tid att tänka ut någon annan lösning. Trevlig helg!

Var gärna med i min utlottning!

onsdag 17 november 2010

Utlottning


Utlottningen är avslutad!
Nu drar jag igång en ny utlottning här på bloggen. Tänkte firat 50000 besökare men missade det :/ Räknaren tickar på mot 55000 besökare så vi kan fira det istället :) Det jag tänker lotta ut den här gången är ett "babushka"-halsband. En vinnare får välja ett halsband med en rysk docka i valfri färg. Färgerna som finns här hemma ser ni på bilden. Ljusblå, lila, svart, röd och turkos. Jag har även ljusrosa hemma men den kom visst inte med på bild. Den tillhörande kedjan är en kulkedja, c:a 75 cm lång. Babushkan är c:a 2,5 cm och av porslin.


Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att lämna en kommentar till detta inlägg. För dubbla vinstchanser så länkar du till tävlingen på din blogg, hemsida eller facebook, låna gärna bilden. Glöm inte att skriva i kommentaren om du har länkat. Har du ingen blogg men ändå vill öka vinstchansen så maila två vänner + en kopia av mailet till mig. Hoppas ni vill vara med!


Utlottningen avslutas den 30/11 kl 20.00.

Lycka till!

Utlottningen är avslutad!

tisdag 16 november 2010

Hemlisbyte med jul- och pysseltema

Här är svaren till hemlisbytet

1. Hur många barn har du och vilken sort?
Jag har tre barn, två flickor och en pojke. Äldsta dottern är 14, sonen är 11 år och yngsta dottern är 4 år.
2. Huvud, kläder och fotstorlek på barnet/barnen?
Äldsta dottern har storlek 36/38 sonen har c:a 158 och yngsta dottern har 110. Fotstorlekar 38, 39 och 30.
3. Vad har du själv för storlek på kläder och fötter?
L-XL, skostorlek 38
4. Är du nybörjare, medel eller avancerad på sömnad/stickning/virkning?
Medel på sömnad, nybörjare på stickning och virkning.
5. Någon annan hobby eller stort intresse?

Skapa smycken tycker jag är kul! Annars tycker jag om att baka.
6. Vilken typ av tyg/garn föredrar du?
Syr mest i mjuka tyger, men gillar även vävda. Garn har jag ingen direkt åsikt om eftersom jag inte stickar eller virkar så mycket .
7. Är du allergisk mot något?
Nej.
8. Vad är dina favoritfärger? Finns det några färger du absolut inte gillar?
Själv klär jag mig ganska mycket i svart men när jag syr barnkläder så vill jag ha mycket färg. Rött, lime, lila och brunt är några färger jag gillar. Det är jättesvårt att säga vilken färg jag inte gillar, det beror ju helt på i vilket sammanhang. Tidigare har jag svarat aprikost och mintgrönt men i rätt sammanhang kanske de färgerna kan vara jättesnygga? eller inte...
9. Vad läser du för typ av böcker?
Svenska och engelska deckare för det mesta.
10. Prenumererar du på någon sy/sticktidning?
Nej.
11. Nytt eller second hand?
Mest nytt, men second hand om jag springer på något bra.
12. Pojk/flick eller unisex?
Jag har aldrig klätt döttrarna i speciellt flickiga kläder men har ju inte direkt klätt sonen i rosa, utan mer neutrala färger som rött, grönt, gult m m.
13. Vilka material gillar du eller ogillar du?
Om man tänker på tyg så föredrar jag bomull framför nylon.
14. Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva?
Bomullssnedslå är alltid bra att ha hemma. Tryckknappar. Dragkejor. Kanske en tvillingnål, eftersom jag lyckas köra av dem titt som tätt.
15. Skulle du vilja ha 1m tyg eller en pocketbok i ditt hemlispaket?
Tyg.
16. Är det något särskilt mönster du letar efter?
Nej, kan inte komma på något just nu...
17. Bor du i hus eller lägenhet?
Vi bor i lägenhet på bottenvåningen och har två uteplatser, vilket är väldigt bra!
19. Kaffe eller te?
Kaffe.

måndag 15 november 2010

En Tilda

Under förra veckan sydde jag några stygn då och då på den här Tildan och igår blev den färdig. Tycker att det är rätt kul att sy sådana här :) Kan ju inte bara sy nyttiga saker hela tiden. Jag använde samma mönster som till den första Tildan jag sydde, den finns på bild här. Men jag gjorde andra vingar + att jag inte hade någon mer julkula att sätta i händerna på dockan, så den här fick ett hjärta att hålla i istället.


Jag har fortfarande inte fått dit ögon på de jag pysslade med förra året. Får se om jag lyckas få dit ett ansikte på den här. Gjorde en beställning hos Panduro eftersom en del saker som jag behöver, bl a ansiktsfärgen till Tilda, inte finns att få tag på i varken min lokala Panduro eller den stora inne i Göteborg, men det visade sig att det är slut även på nätet. Tygerna till den här är rutigt tyg från Stoff och stil och grått "linnetyg" från IKEA.

söndag 14 november 2010

Två mössor

I veckan har jag sytt de här två mössorna. De är sydda efter Doris & Assars mönster som jag länge tänkt att jag skulle fråga efter, nu har jag gjort det och mössorna blev jättebra! Jag tycker att den här modellen är bra då den går ner lite extra över öronen.


Den röda blev lite för liten för min yngsta dotter men den blå sitter som en smäck men den är tänkt att ges bort till lillkusinen och jag tror att den kommer passa  honom också. Tyget till den vänstra mössan är röd blommig velour och rosa fleece från Ohlssons. Den andra mössans tyg är trikå från E-slöjd och fodrad med blå fleece.

Tidigare i veckan kom ett nytt paket från Buzzador. Jag trodde att jag skulle få en påse med kryddmix att prova men det var tio påsar i paketet. Kartongen innehöll även två förpackningar nudlar och ett paket kokosmjölk.


Lägger in länken här igen om någon vill prova på att bli Buzzador, d v s få erbjudanden om att vara med i olika kampanjer och prova nya produkter och tjänster. Anmäl er här via min länk!

Nu har jag anmält mig till hemlisbytet, det är sista dagen att anmäla sig idag om någon sitter och funderar på att vara med eller inte :)

onsdag 10 november 2010

Två par örhängen

Lussekatter

Polkagrisar

Jag och barnen plockade fram fimoleran i helgen. Jag gjorde bl a de här örhängena :) C gjorde en tant med långa ben, som inte har hamnat på bild.

söndag 7 november 2010

Dregglisar i massor!

Nu har jag färdigställt alla dregglisar. Det var inte 53 stycken utan 54 :) Har gått igenom tyglagret och hittat en hel massa småsnuttar tyg som inte räcker till så mycket. Klippte ut dregglisar av tygbitarna och ska även sy upp lite vantar. Mössor hoppar jag nog över, tycker det är himla svårt att få till bra storlekar.Vissa tyger är mer stretchiga än andra o s v.

 Först ut dregglisar med baksida av röd fleece, de två rutiga har röd velour på baksidan.

Här är en hög med dregglisar som har baksida av vit fleece.

De här blåa dregglisarna har baksida av ljusblå fleece.

De här dregglisarna fick baksida av mörkgrå stretchfrotté.

De här godbitarna har brun fleece på baksidan.

Sist ut åtta dregglisar med svart fleece på baksidan. Det känns som om jag kan sy dregglisar nu :)

fredag 5 november 2010

Ett gammalt UFO, en halsvärmare och ett par tossor

Jag är fortfarande hemma med en förkyld C. I tisdags låg hon febrig hela dagen, onsdagen var hon betydligt bättre, så igår morse kändes det som det var dags för dagis igen. C hoppade upp ur sängen och klädde på sig som vanligt  men på vägen till dagis blev hon jättetrött och när vi väl hade kommit fram så var det bara att vända och gå hem igen. Stackars C var helt slut efter promenaden till dagis, hostade och var jättesnorig, så det var ju bara att inse att hon inte skulle klara av en hel dag på dagis med det tempot som de har där. Vi gick hem och C fick lägga sig på soffan och titta på film. Lite snopet var det och tänk vad man kan felbedöma. :/


Jag rev runt lite i UFO-högen (unfinished objects) och stack mig för femtioelfte gången på de här bruna hängselbyxorna som har legat ihopnålade sedan ett år tillbaka. De skulle ha skickats med i det här setet men jag hade kört av tvillingnålen och drog mig verkligen för att kantbanda hängslena så jag sydde ett par vanliga muddbyxor och skickade med istället. Nu kände jag mig i alla fall redo för att göra ett nytt försök. Och det var ju inte så krångligt. Sydde lugnt och fint och det gick över förväntan. Nu är det bara en sak som stör mig och det är att jag bankade i tryckknapparna fel, de hamnade tvärtemot, eller hur jag ska förklara det. Nu kommer hängslet bakifrån och hamnar ovanpå framstycket, antar att det skulle ha varit tvärtom?


Jag har inte beskrivningen kvar hemma eftersom jag hade lånat Ottobre på biblioteket men jag kom i alla fall ihåg att förstärka hängslet där tryckknapparna sitter. Skulle kanske ha bankat i tryckknappen närmare kantbandet också? Brun velour från Andersson & Hjalmarson Är det någon som vet om de har kvar butiken? Hittar inga öppettider på hemsidan. Brun mudd och tryckknappar från Stoff och Stil.

Skönt att få bort ett ofärdigt syalster i alla fall även om jag inte har någon att ge byxorna till för tillfället.


Sedan sydde jag en halsvärmare till lillkusinen, har fått förfrågan om en halsduk som är som en dregglis fast för större barn, undrar om jag har förstått beställningen rätt? Pingvintyg och brun fleece från Stoff och stil.


Mamman sa att liknande finns hos PoP, jag var in i en PoP-butik häromdagen men hittade bara fuskpolos. Stadium har ju den här modellen så det fick bli en sådan. Jag har även sett att flera sybloggare har sytt sådana här halsvärmare. Jag ritade upp ett mönster och fick med nöd och näppe prova på min lilla sjukling, men jag tror och hoppas att den ska passa kusin E.


Sömnaden tog inte slut med det igår, det blev ett par tossor till dockan också :) Ritade av dockans fot och knåpade ihop ett tossmönster. Igår hann jag med riktigt mycket! :)

onsdag 3 november 2010

Julpysslat och två utmärkelser

Jag är hemma med en febrig lillskrutta. Nu är det bara äldsta dottern här i familjen som inte har varit genomförkyld.


Medans C har legat utslagen framför TV:n så har jag passat på att knåpa på de 53 dregglisarna, nej de är inte färdiga ännu, lär nog ta sin lilla tid, och så har jag provsytt ett lurvigt hjärta. Lurvigt tyg från Skroten i Kinna och rutigt band från Stoff och stil.

Jag har ju fått två fina utmärkelser också som jag inte har hunnit lagt upp här på bloggen. Den första fick jag från Jumel, tack så jättemycket!


Reglerna för den här awarden är att man ska berätta om tre saker som ligger en varmt om hjärtat, visa sitt favoritfoto samt skicka vidare till fem andra bloggar. Tre saker som ligger mig varmt om hjärtat är så klart min familj, mina vänner och att få hålla på med det jag tycker är roligt, d v s att sy och göra smycken! Det är lika svårt som vanligt att välja ut endast fem bloggar att skicka vidare till men jag har gjort ett litet urval från min blogglista och skickar vidare till följande kreativa bloggerskor :) Heilt spesiell, Palven, Alla kan sy, Skapat av mig och Hillefant. Jag har inte lyckats välja ut ett favoritfoto och för tillfället startar inte den "stora" datorn där alla foton ligger :/ så jag kan inte komma åt dem.

Och så har jag fått en award från Alla kan sy, tack så jättemycket för den fina motiveringen!


Inte lätt att välja, men här kommer fem bloggar till från min långa lista. Den här utmärkelsen skickar jag vidare till dessa kreativa människor :) Jippiyes, Krumelej, Kinoko, Jumel och Fröken pyssel. Reglerna för den här awarden är att man ska länka till den som du fick awarden av, länka vidare till dina fem favoriter och motivera varför just dessa är dina favoriter.

Passar på att tacka alla er som tittar in här i bloggen och som lämnar en kommentar, trots att jag själv är väldigt dålig på det nu för tiden. :)

måndag 1 november 2010

Gårdagens besök på symässan

Igår var jag på symässan på Kviberg. Det fanns mycket fint att titta på. Det var ju som förra gången på Kvibergs symässa, mycket stickat och quiltat, vilket jag egentligen inte är så intresserad av men som sagt kul att gå runt och titta. Jag stannade till hos MG-tyger och de hade en hylla med en massa tyg för 29 kr metern, så där köpte jag några meter.


Jag brukar inte köpa sådana här ljusa pastelliga tyger men jag kunde inte låta bli när det var så billigt :) Jag köpte även ett nystan vitt ullgarn, ja inte hos MG-tyger utan hos en annan utställare, får väl se vad det kan bli av det.

Nu ska jag ta mig an de 53 dregglisar som ligger utklippta på köksbordet, alltid bra att ha några på lut ;)