måndag 27 december 2010

Tofflor


Här duggar inte inläggen tätt precis. Men här kommer i alla fall en bild på några tofflor jag sydde innan jul. Paret längst bak med hjärtan fick äldsta dottern E och det röda paret med vita prickar fick yngsta dottern C. Ett par av de bruna fick kusin E. Jag sydde först ett par som blev för små. Mönstret till tofflorna finns i en Tildabok, Tildas julehus tror jag det är.

Eftersom de här tofflorna, som är sydda i fleece, blev väldigt halkiga så köpte jag "antihalkfärg" på Panduro och skrev E:s namn på tofflorna. Tofflorna blev uppskattade och satt på hela julhelgen :)


Jag tog ett kort medan jag fixade med "antihalkfärgen". Toffeln till vänster med färg som har fått torka i 6 timmar och den till höger färdigstruken. 

Man gör så här att man skriver/målar det man vill ha på strumporna/klädesplagget, väntar minst 6 timmar, stryker på färgen från avigsidan i tre minuter med strykjärnet inställt på bomull, färgen reser sig då och blir lite gummiaktig. Eftersom det är fleece jag har använt mig av så lade jag ett smörpapper ovanpå färgen och sedan en kökshandduk ovanpå det. Färgen heter Touch textile volume och finns som sagt på Panduro. Fick tipset i Pandurobutiken att man även kan härda färgen i ugnen, jag vågade mig inte på det eftersom det är fleece. Glömde fråga hur många grader ugnen ska vara på, kanske någon som läser här vet?

lördag 18 december 2010

En börs och en Tilda till

Jag lånade en Tildabok på biblioteket för ett tag sedan och ritade av ett börsmönster och nu har jag provsytt den modellen, den blev så här.


Nu har jag också till slut sytt färdigt en av de Tildor som legat halvfärdiga länge. Den ena är nu såld, den blev så här.

 Det är så tråkigt att bilderna blir så mörka vid den här årstiden, man är ju nästan aldrig hemma när det är ljust

Förra helgen och den här veckan har jag pysslat med hemlisbytet, men det är ju inget jag kan visa ännu. Jag har postat mitt paket men vet inte om det har hunnit fram till mottagaren ännu. Här har inget paket kommit fram ännu men posten verkar vara lite försenad för tillfället och det kan man ju förstå med det vädret vi har nu med nästan blankis på vägarna.

Ha en bra helg!

onsdag 8 december 2010

Tildor på rad


Jag fick ett ryck och klippte ut flera Tildor efter att jag sytt färdigt den förra. Men det är rejält pilligt och det går verkligen inte fort att göra de här, men det är ändå roligt :) Den förra Tildan i rutig klänning är såld och även den här brunhåriga i rutig klänning blev såld på julmarknaden. Om de andra inte hinner bli sålda innan jul så har jag ju några julklappar klara ;)

tisdag 7 december 2010

Julmarknaden

Idag är jag hemma och vabbar, C kräktes igår kväll så vi får se åt vilket håll det går. Bra tillfälle att passa på att uppdatera bloggen men får skynda mig, det är nog snart dags att byta film för sjuklingen :)


Tack för alla lycka till inför julmarknaden! Här kommer en bild på en del av det jag hade med mig till julmarknaden. Det hänger lite mer på väggen bakom. Det gick lite sämre än förra året men bättre än på vårmarknaden. Man kan väl kanske inte räkna med att gå med någon större vinst på sin hobbyverksamhet? Kul var det i alla fall att vara med! Det var ett par utställare till som hade barnkläder med sig, bl a Söstra mi som kom fram och hälsade. Kul att träffas! Själv hann jag inte gå runt så mycket och titta hos andra.

Lägger in en bild på några nya napphållare som jag sydde upp inför marknaden.


Några av tygerna har jag sytt napphållare av tidigare men de som ligger nederst är helt nya. Såg att jag fått frågan om vart det cerise/orange äppeltyget är köpt, det köpte jag på Stof2000 i Danmark när jag var där i september. De övriga tygerna har jag köpt från Superbuzzy, Stoff och stil, Myrins och Åhléns.


Jag var med i en utlottning  i den här bloggen för några veckor sedan och vann ett tröstpris, så det blev en rolig överraskningen när paketet dök upp i brevlådan i förra veckan. En norsk pysseltidning och en chokladbit :) 

måndag 6 december 2010

Lottdragningen slutförd


Nu har jag och äldsta dottern E haft lottdragning, eller rättare sagt för någon timme sedan. Nattugglor är vi båda två :) Det blev c:a 100 lotter den  här gången. E och jag hjälptes åt att vika lotterna.

E fick dra en lott och på den stod det MiA.


E undrade om det inte skulle vara fler vinnare, nej, sa jag, bara en, men jo en till, tyckte hon, så okej, det blev en vinnare till. På den lappen stod det Katarina F, (som inte har någon blogg), men som har länkat på FB.


Grattis till er båda och tack till alla er som ville vara med i min utlottning! Jag mailar vinnarna imorgon, måste skynda mig i säng nu!

fredag 3 december 2010

Vetevärmare till julmarknaden

Idag är det slutspurt att sy inför julmarknaden jag ska vara med på imorgon. (Jonsereds fabriker i Partille kl 11-15!) Känns som om jag har massor kvar att färdigställa :/ Igår kväll tog ringarna till napphållarna slut mitt upp i sömnaden så jag fick kontakta min ringlangare som som tur var hade kvar ringar till försäljning och som kunde leverera med kort varsel! :) Tack för det!


Idag på eftermiddagen sydde jag klart tio stycken vetevärmare. Jag ritade upp ett eget mönster efter egna mått, c:a 14 x 54 cm, och tog lite blandade tyger ur tygförrådet. Nu ska jag fortsätta med sömnaden och bl a sy dit c:a 20 ringar på napphållare..

Jag återkommer i helgen med vinnaren i min utlottning.