söndag 27 februari 2011

Födelsedagsarmband


Jodå, jag gör smycken fortfarande men det var länge sedan jag visade några här på bloggen. Här är i alla fall ett armband som jag gav bort idag som en födelsedagspresent. Det uppskattades och både armbandet och ringen åkte på direkt :) På armbandet har jag satt dit några vaxade glaspärlor och en stansbar bricka som födelsedagsbarnet själv får välja vad hon vill ha instansat.

Jag har gjort några sådana här ringar tidigare men de har inte lyckats hamna på bild här i bloggen. Den här ringen har jag gjort med hjälp av s k silvertråd och små vaxade pärlor.

Tillägg: Jag skulle ju visa upp en vinst som kom i brevlådan tidigare i veckan också. Jag vann en fin kasse hos Agata Ragata. :)

söndag 20 februari 2011

Ett virkat mobilfodral


Här är ett mobilfodral som jag virkade färdigt tidigare idag. Jag använde samma mönster som till det första mobilfodralet jag gjorde. Det här fick bli enfärgat men med en virkad vit ros.


Jag sydde några stygn i vitt också som fick gå runt på baksidan. Gillar den vårgröna färgen :)

Två vinnare utsedda

Nu har vi haft lottdragning och två vinstlotter är dragna :) Totalt blev det 51 lotter som skrevs och veks ihop. Lotterna fick plats i C:s muminmugg.


På första lotten står det Annika. Hon har en blogg som finns här. Grattis till vinst!


På den andra lotten står det AttenKattenNoa, här finns den bloggen. Grattis, grattis!


Stort grattis till er och tack alla ni andra som ville vara med i min utlottning! (Jag mailar vinnarna lite senare i kväll, men om ni läser det här innan jag hunnit maila er så får ni gärna meddela mig era adresser :)

fredag 18 februari 2011

Mormorsrutor och skickade PIF

Nu har jag lyckats få ihop några mormorsrutor. Kul att äntligen fatta hur de ska göras. Jag gjorde bara tre stycken som test. Jag har inte så mycket garn hemma och vet inte heller hur mycket garn som behövs till en filt. Måste kolla upp det först. Jag har alltså tänkt att virka filten i andra färger men tycker det här blev rätt läckert, lite karmelligt över sig :) En ruta tog ungefär en kvart för mig att göra och det krävs ju rätt många rutor till en filt så, ja, det lär ju ta några timmar/veckor??? Hur  många varv brukar det vara på en mormorsruta? Här är det bara tre varv, så de är ganska små.


Under veckan har jag lyckats få iväg mina försenade PIF-presenter. Satte upp mig för en PIF i början på förra året där jag lovade att skicka iväg tre PIF:ar. Nu har jag skickat mina och hoppas att det dyker upp något hos mig också.

Det jag har skickat är ett halsband, en börs och lite virkat. Två vet jag har kommit fram men den tredje har jag inte hört om den har kommit fram ännu, den borde ha gjort det så jag visar den också :)


Ett halsband, som är bloggat om här. Är det någon som känner igen rosen? Bilden är ur den nya Stoff och Stil-katalogen.


Jag har även lyckats sy en fodrad börs. Den är skickad hit. Manchestertyg från ett par gamla byxor och äppeltyg från Stoff och stil. Eget mönster.


Börsen är fodrad med äppeltyg, både inuti och i fickan. Tycker den blev så fin så jag måste sy en till mig själv också, men har ingen riktigt bra dragkedja hemma för tillfället.


Och så blev det en virkad morot, tanken med den är att den ska fungera som skallra, det ligger en bjällra insydd i en liten tygpåse inne i vadden. Två små prinsessbakelser fick åka med i paketet också. Den här PIF:en vet jag inte om den har hunnit fram men jag chansar och visar det ändå. Hit är det skickat. Moroten är virkad efter Mia Bengtssons morotsmönster men jag har gjort den något längre och annan blast. Prinsessbakelserna är virkade efter eget mönster.

Önskar alla en bra helg!

Påminner om min utlottning också, den avslutas på lördag. Man kan vinna sådana här små prinsessbakelser som finns på bild här ovanför :)

tisdag 15 februari 2011

Småförvaring


Jag sydde ihop två små "förvaringskorgar" (eller vad kallas det?) i helgen. Var så trött på allt smått plock som låg löst i badrumsskåpet, hårspännen, saxar m m. Jag valde att sy dem av en bit vaxduk som jag fått med i ett stuvpaket från IKEA. Jag klippte ut två rektanglar, sydde ihop på längden och i botten, sydde av hörnen i botten och satte in- och utsida i varandra. På den ena vek jag in toppen och sydde en stickning runt om, på den andra fick det bli svart kantband.


Enkel och snabb uppsamlingsförvaring för småplock :)

måndag 14 februari 2011

Virkat hjärta ♥

Igår virkade jag det här hjärtat och det passar ju bra att visa idag :) Jag hade inget rött garn så det fick bli ett roooosa :) C lade beslag på det direkt! Vi är hemma här idag p g a att lillstumpan är förkyld.


Mönstret till det virkade hjärtat hittade jag i Stjernfalls blogg.

Var gärna med i min utlottning av virkade små saker :)

söndag 13 februari 2011

Volangsingoalla


Den här tunikan började jag på för ett tag sedan men så märkte jag när jag skulle klippa ut ärmarna att tyget inte räckte :/ Så då blev projektet liggande i väntan på att matchas med ett annat tyg. Men jag har inte lyckats hitta något, har väl inte letat så våldsamt heller i och för sig. Idag kände jag att nej, nu får den bli färdig, så jag lade tyget åt andra hållet och klippte ut ärmarna, alltså stretchen åt andra hållet. Än så länge fungerar det. Får väl se hur den ser ut efter tvätt.

Mönstret jag har utgått från är det jag nästan alltid använder, Ulla Welinders singoallamönster, omritat från strl 98 till passande storlek. Det som tog längst att sy på tunikan var rynktrådarna till volangen, övertråden löpte amok på undersidan och det blev till att sprätta och försöka få ordning på det. Tyget fick jag förra året i försenad födelsedagspresent. För tillfället har jag bara overlockat nederkanten, den ska eventuellt fållas men jag tycker det ser bra ut som det är. I ärmarna har jag inte satt i någon resår, tycker inte att det behövs, brukar ju göra antingen det eller sy i mudd men nu är den bara fållad i ärmsluten.


För att hejja på C:s rosa period ;) så fick det bli ett Hello Kitty stryka på märke också. För då, för några veckor sedan, när jag började klippa ut den här så var hon själv med och valde ut det här tyget men idag var det tydligen fult! Men med en Hello Kitty på tröjan så blir man så här glad! :)

Var gärna med i utlottningen, en vecka kvar till dragning!

fredag 11 februari 2011

Mer virkat (igen)

Jag lovar att nästa inlägg ska innehålla något annat än virkade saker :) men här kommer i alla fall lite av det som virkats senaste veckan.

En av dagarna i förra veckan såg det ut så här på bordet. Bara en massa påbörjat halvfärdigt.


En påbörjad mormorsruta som det inte blev mer med, jag gav upp för jag fick inte till det snyggt. Det gröna är skalet till en minisköldpadda som också får ligga till sig lite...

Jag hade ont i tummen och beställde nya virknålar, sådana där fina som man ser hos andra virkande bloggare :) Clover heter märket. Jag beställde hem två på en gång.


Har konstaterat att de är sköna att hålla i och det tum-onda har så smått börjat ge med sig men det kanske beror på att jag fortsätter virka trots det onda och på så sätt blir härdad ;)


Det som låg på bordet skulle bl a bli en Hello Kitty till C. Jag har fortfarande inte köpt hem säkerhetsögon, ska se till att göra det inom det närmsta. Mönster till den virkade Hello Kittyn hittade jag här.


En virkad prinsesstårta / prinsessbakelse efter beskrivning som finns med i Mia Bengtssons första bok.


Det har även blivit en japansk docka virkad. Beskrivning finns i Mia Bengtssons andra bok. Den ser lite tråkig ut utan ögon. Får väl bege mig till Panduro imorgon och se vad som finns i ögonväg.

Sedan påbörjade jag en "Pippimössa" men det vita garnet tog slut och jag kunde inte fortsätta så det fick bli en mössa till en av C:s nallar som hade tillräckligt stort huvud :) Jag hade inte heller rätt sorts garn hemma men ville testa modellen.


Till mössan följde jag en beskrivning till OS-mössan. Enl orginalmönstret ska man virka fasta maskor men jag virkade halvstolpar enligt den här beskrivningen jag länkar till. Får köpa nytt garn och göra en ny till C. Jag hittade en sida på nätet där de säljer färdiga kit med mönster och garn. Här kan man köpa kit för virkad mössa. Och här kan man köpa mönster till en stickad mössa för den som föredrar att sticka.

Jag passar på att visa de här bilderna på C i kläder vi fått i hemlisbyten. Hmm, ligger rejält efter med utlovade bilder. Den första är en röd molnklänning som vi fick för ett år sedan? av Makrill i ett hemlisbyte. Vet inte varför den inte lyckats hamna på bild tidigare men nu var C villig att ställa upp och modella om HK fick vara med på bild. :)


Jag har även lyckats ta några bilder på C i julbytestunikan vi fick av Made by Mamma Mia. Jättefina båda två tunikorna!


Vid den här fotosessionen skulle katten vara med på bild. Katten fick C i ettårspresent och den har varit med om nästan allt som C varit med om :) Den var borta några månader för något år sedan, katastrof! Jag var på väg att köpa en ny men vi härdade ut och tänkte att den måste ju komma fram. Det visade sig att den satt fasttryckt bakom gaveln till dubbelsängen, ja jag erkänner, jag drar inte fram sängen varje gång jag dammsuger ;)

PS. Var gärna med i min utlottning av virkade miniprinsesstårtor!

söndag 6 februari 2011

Utlottning!

Utlottningen är avslutad!
Ja, då är det dags för utlottning igen. Räknaren passerade 60000 besökare härom veckan och det tycker jag är värt att firas :) Jättekul att så många tittar in här på bloggen! Just nu syr jag ju inte så mycket som ni kanske märkt men jag har helt fastnat i virkandet, så den här gången blir det utlottning av två små virkade saker. Det är alltså två vinnare som kommer utses.


Det som lottas ut är två små virkade prinsessbakelser, den ena är ett "bokmärke" och den andra är en nyckelring.


Allt du behöver göra för att vara med i utlottningen är att lämna en kommentar till detta inlägg. För dubbla vinstchanser så länkar du till tävlingen på din blogg, hemsida eller facebook, låna gärna bilden. Glöm inte att skriva i kommentaren om du har länkat. Har du ingen blogg men ändå vill öka vinstchansen så maila två vänner + en kopia av mailet till mig. Hoppas ni vill vara med!

Utlottningen avslutas den 19/2 kl 23.00.  Utlottningen är avslutad!

Lycka till!