onsdag 21 mars 2012

En kepsmössa

En kepsmössa har blivit sydd sedan senaste blogginlägget. Såg att många i Sytokiga på FB hade sytt sådana här mössor och jag ville också prova. Jag hade tänkt mig att skärmen skulle ha varit aningens större än vad den blev, men råkade klippa fel och sedan var tyget slut. Men den funkar ju så här också.


Rosa molntyg från JNY och eget mössmönster. Inuti är den fodrad med vit muddväv. Ja, jag hade bara en pytteliten bit rosa molntyg kvar :) På skärmdelarna har jag strukit fast vliseline för att få den lite stadigare.

C är ute i det fina vädret och provar nya mössan :)

Här och här finns beskrivningar för den som vill sy en kepsmössa. Jag gjorde på ett lite annat sätt, jag har sömmar på båda sidorna och inget insnitt upptill, men man kan ju improvisera själv utifrån sitt egna mössmönster.


torsdag 15 mars 2012

En randig tröja + lite annat

Här är en tröja jag sydde för nästan två veckor sedan. Tyget köpte jag på symässan i februari i E-slöjds monter. Den limegröna mudden köpt från Stoff och Stil. Mönstret är ett Ottobremönster, men jag har gjort en del ändringar.

Jag gjorde först ett försök med att kantbanda halsringningen men det blev jättefult så det blev till att klippa bort den och sy ditt en muddkant istället. Lite bättre men inte helt nöjd. Den ser lite vågig ut nertill men det har rättat till sig nu efter tvätt.

 Rosa är fortfarande en stor favorit hos C.

 Ja, så har jag gjort färdigt en Tildaängel som har legat halvfärdig väldigt länge.

Några nya dregglisar/dreggelhaklappar har det blivit också. Sydda i frotté från Superbuzzy, inhandlat 2008 om jag inte minns fel. Då har jag visat lite av det jag har gjort sedan jag bloggade sist :)