måndag 27 december 2010

Tofflor


Här duggar inte inläggen tätt precis. Men här kommer i alla fall en bild på några tofflor jag sydde innan jul. Paret längst bak med hjärtan fick äldsta dottern E och det röda paret med vita prickar fick yngsta dottern C. Ett par av de bruna fick kusin E. Jag sydde först ett par som blev för små. Mönstret till tofflorna finns i en Tildabok, Tildas julehus tror jag det är.

Eftersom de här tofflorna, som är sydda i fleece, blev väldigt halkiga så köpte jag "antihalkfärg" på Panduro och skrev E:s namn på tofflorna. Tofflorna blev uppskattade och satt på hela julhelgen :)


Jag tog ett kort medan jag fixade med "antihalkfärgen". Toffeln till vänster med färg som har fått torka i 6 timmar och den till höger färdigstruken. 

Man gör så här att man skriver/målar det man vill ha på strumporna/klädesplagget, väntar minst 6 timmar, stryker på färgen från avigsidan i tre minuter med strykjärnet inställt på bomull, färgen reser sig då och blir lite gummiaktig. Eftersom det är fleece jag har använt mig av så lade jag ett smörpapper ovanpå färgen och sedan en kökshandduk ovanpå det. Färgen heter Touch textile volume och finns som sagt på Panduro. Fick tipset i Pandurobutiken att man även kan härda färgen i ugnen, jag vågade mig inte på det eftersom det är fleece. Glömde fråga hur många grader ugnen ska vara på, kanske någon som läser här vet?

5 kommentarer:

KRUMELEJ sa...

Jag förstår att de blev uppskattade för de ser ut att vara jättesköna. Tack för tipset om halkskyddet, vilket var otroligt smart. Ha en god fortsättning!

Palven sa...

De ser hur mysiga ut som helst :o)

Thea sa...

Å vilka mysiga! Och viket bra tips med antihalkfärgen. Jag har funderat på hur man slipper få dem så halkiga. Och vad glad jag blev aatt mönstret fanns i den boken - den har jag ju och vi har lite kallt på golven hemma! Tack för inspirationen!

Pyssellycka sa...

Vilka härliga tofflor, jättemysiga! Smart med antihalket också, att det blir för halkigt brukar ju annars vara problemet med tossor.

Fangoria sa...

De ser riktigt gosiga ut!!! =) Den där antihalkfärgen har jag också kollat på men aldrig köpt! =)