fredag 11 februari 2011

Mer virkat (igen)

Jag lovar att nästa inlägg ska innehålla något annat än virkade saker :) men här kommer i alla fall lite av det som virkats senaste veckan.

En av dagarna i förra veckan såg det ut så här på bordet. Bara en massa påbörjat halvfärdigt.


En påbörjad mormorsruta som det inte blev mer med, jag gav upp för jag fick inte till det snyggt. Det gröna är skalet till en minisköldpadda som också får ligga till sig lite...

Jag hade ont i tummen och beställde nya virknålar, sådana där fina som man ser hos andra virkande bloggare :) Clover heter märket. Jag beställde hem två på en gång.


Har konstaterat att de är sköna att hålla i och det tum-onda har så smått börjat ge med sig men det kanske beror på att jag fortsätter virka trots det onda och på så sätt blir härdad ;)


Det som låg på bordet skulle bl a bli en Hello Kitty till C. Jag har fortfarande inte köpt hem säkerhetsögon, ska se till att göra det inom det närmsta. Mönster till den virkade Hello Kittyn hittade jag här.


En virkad prinsesstårta / prinsessbakelse efter beskrivning som finns med i Mia Bengtssons första bok.


Det har även blivit en japansk docka virkad. Beskrivning finns i Mia Bengtssons andra bok. Den ser lite tråkig ut utan ögon. Får väl bege mig till Panduro imorgon och se vad som finns i ögonväg.

Sedan påbörjade jag en "Pippimössa" men det vita garnet tog slut och jag kunde inte fortsätta så det fick bli en mössa till en av C:s nallar som hade tillräckligt stort huvud :) Jag hade inte heller rätt sorts garn hemma men ville testa modellen.


Till mössan följde jag en beskrivning till OS-mössan. Enl orginalmönstret ska man virka fasta maskor men jag virkade halvstolpar enligt den här beskrivningen jag länkar till. Får köpa nytt garn och göra en ny till C. Jag hittade en sida på nätet där de säljer färdiga kit med mönster och garn. Här kan man köpa kit för virkad mössa. Och här kan man köpa mönster till en stickad mössa för den som föredrar att sticka.

Jag passar på att visa de här bilderna på C i kläder vi fått i hemlisbyten. Hmm, ligger rejält efter med utlovade bilder. Den första är en röd molnklänning som vi fick för ett år sedan? av Makrill i ett hemlisbyte. Vet inte varför den inte lyckats hamna på bild tidigare men nu var C villig att ställa upp och modella om HK fick vara med på bild. :)


Jag har även lyckats ta några bilder på C i julbytestunikan vi fick av Made by Mamma Mia. Jättefina båda två tunikorna!


Vid den här fotosessionen skulle katten vara med på bild. Katten fick C i ettårspresent och den har varit med om nästan allt som C varit med om :) Den var borta några månader för något år sedan, katastrof! Jag var på väg att köpa en ny men vi härdade ut och tänkte att den måste ju komma fram. Det visade sig att den satt fasttryckt bakom gaveln till dubbelsängen, ja jag erkänner, jag drar inte fram sängen varje gång jag dammsuger ;)

PS. Var gärna med i min utlottning av virkade miniprinsesstårtor!

5 kommentarer:

Palven sa...

Jisses vad du är flitig med virknålen ;o)
Söta C, hon växer ju så det knakar, hon har säker växt om skruttan till sommaren.

Helena sa...

Palven - Vi kommer upp till sommaren och hälsar på :)

Och ja, jag här helt fast i virkandet!

mammalito sa...

Du är ju jätteduktig att virka!!! Heja heja... Du knäcker mormorsrutan snart också!! :)

Lottaspace sa...

Härliga skapelser!
Önskar att jag också orkade lära mig virka ordentligt..

Miiaoo sa...

Va´duktig du är på att virka!! Impad!!
Prinsesstårtan och pippimössan är mina favvisar!