torsdag 26 januari 2012

Manchesterbyxor och singoallatunika

Jag har varit hemma ett par dagar den här veckan med C som har haft feber och ont i magen. Jag har då fått lite tid vid symaskinen och har faktiskt lyckats sy ett par stycken byxor och några tröjor till C. Börjar med att visa det här setet.


En singoallatunika sytt i ett Tildatyg från Panduro och byxorna är sydda i ett beige manchestertyg.


Mönstret till singoallatunikan är det vanliga som jag brukar använda mig av, Ulla Welinders, det är det som ligger överst i mönsterhögen för det mesta :) Tyget är ett Tildatyg som jag köpte på rea på Panduro i höstas.


Byxorna är sydda i ett beige manchestertyg som jag också köpte i höstas hos den lokala garn/tygaffären som nu har stängt. Brun mudd från Stoff och stil. Byxmönstret är från Ottobre, kommer inte ihåg vilket nummer, men jag har bara ritat av det i storlek 98, men lägger till lite extra sömsmån runt om och rejält på längden och det passar fortfarande till min skrutta. C är nu 120 cm lång, fick vi reda på vid 5,5-års kontrollen på BVC.


Här är sjuklingen som mår mycket bättre idag. Imorgon är det stängningsdag på dagis så nu får hon några extra dagar att vila upp sig på så blir det dagis igen på måndag.  

Jag lägger in en bild på en kanin som jag sydde i går kväll. Jag hittade beskrivningen här och kunde inte låta bli att sy en sådan. Den vita fleecen jag hade hemma kommer från en filt och den var i stretchigaste laget så kaninen fick ett lite bredare huvud en förlagan men jag tycker den blev söt i alla fall. 


Jag limmade på ögon och nos, men gör man en sådan här till mindre barn så bör man ju sy fast dem i stället. Klänningen är vändbar. C ropar att det är dags att byta film nu :)4 kommentarer:

Fangoria sa...

Så snygga, både setet och den lilla kaninen! =)

Palven sa...

Gillar :o)

AttenKattenNoa sa...

Åh, kläderna är jättefina! Och vilken underbar kanin! Nu blev jag minsann sugen på att sy igen... tack!

Miiaoo sa...

Å hjälp vilket fint set!!!
Helt i vävt tyg?! Supernice!!