söndag 7 september 2008

Ett lila och grönt set

Igår kväll efter att jag bloggat om jeansmuddisarna, fortsatte jag att sy. Det blev en tunika, ett par leggings och ett par mjukisbyxor. Den gröna velouren och det blommiga tyget har jag beställt från "Allt om handarbete". Jag har aldrig köpt tyg därifrån tidigare så jag vet inte hur det brukar vara men jag fick alltså vänta i tre veckor på min beställning! Det tycker jag är väldigt lång tid.


Fin limegrön velour

Jag tycker i alla fall att den limegröna velouren är jättesnygg, och väldigt mjuk och skön. Det blommiga tyget är viskosjersey. Det är fint fall i tyget därför valde jag att sy en sådan här tunika med lite vidd i. Till tajtsen har jag använt ännu en avlagd top ur garderoben. Tycker att färgen, som inte är exakt samma som i det blommig tyget, ändå passar bra ihop med tunikan.


Lila leggings och blommig tunika

Mönstret till tunikan har jag ritat själv genom att rita av en annan tunika som C har. Den var det kort puffärm på men jag valde att göra tunikan långärmad. Till både byxorna och tajtsen har jag utgått från mönster ur Lennartssons bok "Sy barnkläder av mjuka tyger", men byxorna har jag försökt göra lite mer pösiga nertill eftersom grundmönstret är ganska så rakt, se mina tidigare velourbyxor. Jag är nöjd med det här setet. Kul att kunna variera byxorna. Det som inte blev så bra är halsmudden, den bubblar sig väldigt! Men som tur är så syns det inte så väl när tunikan är på.

Väldigt mycket lila blev det...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefina plagg! Är det inte roligare att sy efter eget mönster/ändra efter egna föreställningar. Det blev jätte fint! Väntar pa live bilder ;)
Gillar Viscose-jersey´n :)

LinSar sa...

Jag har beställt därifrån en gång och fick vänta nästan 5v.Dålig service tycker jag.
Setet blev jätte fint

OttoPippi sa...

Oj, vad mycket du har hunnit med!!! Detta blev verkligen skitsnyggt både i färger och modeller tycker jag!!