onsdag 4 augusti 2010

Kjol och linne

Jag trotsade det höstlika vädret som varit  och sydde ett somrigt set :) Det var de urklippta delarna till klänningen som C klippte sönder som jag fick tänka om lite hur jag skulle göra med. Skarvade ihop bitarna till ett linne och sydde en kjol av volangerna, och det blev ju lika bra.


Vi åker till varmare breddgrader om två veckor så då lär setet komma till användning. Sommaren är väl inte slut ännu men visst känns det som om man vill börja sy lite höstkläder nu?

Igår var jag och hämtade en massa garn hos Marie med bloggen Alla kan sy. Hon hade tänkt skänka bort det men jag tyckte att hon skulle ha något för det så hon fick ett armband. Får väl se om det kan dyka upp något stickat här på bloggen framöver :)

Jag var även en sväng in på Ikea igår och tittade efter tyg bl a. Köpte två stuvpaket men tyckte att det var rätt små bitar i paketen, men det kanske kan bli några små väskor eller börsar eller liknande. Fick i alla fall med en stor bit vävplast i det ena av stuvpaketen, det får bli haklappar tror jag.

8 kommentarer:

Katarina sa...

Det blev ju ett jättefint set!

Luna D Sign sa...

Jättefina grejer du syr! Duktiga du!
Kram Malin

TRI o MAR sa...

Så smart! Det blev jättefint!

MadebyMammaMia sa...

Jättesött. Duktiga sömmerskor kan "trolla" med det mesta;)

Palven sa...

Det bidde ju super ju :o)
Ska försöka göra klart C´s tunika till helgen så ni ev kan ha med den till värmen.
Vi åker oxå iväg om två veckor - ska bli så skönt!!!

JuMel sa...

Vilket sommrigt set! Önskar att jag oxå skulle få åka till varmare breddgrader men det bidde ju en nyare husvagn istället. Just nu känns det nästan som om jag hellre hade velat ha sol och bad! Nåja, får hoppas på lite mer sånt hemma istället... Hör av dig med mått så ska jag nog hinna sy tröjan innan ni åker om ni nu mot förmodan skulle behöva en t shirt till i packningen:)

Doris_Assar sa...

Jättefint!
Har du ny header? Snygg!!

Wimsan Mari sa...

Det blev ju bra trots missödet. Gillar den fräscha kombon ...