torsdag 7 oktober 2010

En aptröja och ett par jeans

Idag blev det en kort dag på jobbet. Strax efter kl 10 ringer de från dagis och säger att C är dunderförkyld. Va! tänkte jag, jag lämnade för c:a två timmar sedan och då var hon som vanligt. Det var bara att gå tillbaks till dagis och hämta en lite trött tjej. Ingen feber men lite hängig nu här hemma. Så jag passar på att visa vad jag sydde i helgen. Det blev en tröja av det blågula aptyget från Mjuka tyger, det är Johanna Ahlard som har ritat de söta aporna.


Och så sydde jag ett par jeans av ett par av mina gamla jeans som jag aldrig riktigt har gillat. Mönstret till tröjan är ur Ulla Welinders bok, strl 98 med lite extra sömsmån. Jeansen är samma byxmönster jag brukar använda mig av, tror att det också är strl 98 men förlängt. Den turkosa mudden är från Stoff och stil.


Här är bilder från i måndags morse när vi var på väg till dagis. 


Jag lyckades även få en bild på C i kläderna från Miiaoo , fotat i förra veckan när C fortfarande hade ett par flätor kvar i luggen. Jag lyckades till slut få bort de andra flätorna men de i luggen lät jag sitta kvar ett tag så håret skulle få växa lite innan det var dags att klippa bort de pärlorna :)

Om ett par timmar ska jag vara med på en köpochsäljkväll som kommunen och öppna förskolan anordnar. Jag fick en del saker kvar efter vårmarknaden och har nu även sytt litet nytt under veckan bl a mössor, dregglisar och vantar som jag tänkte sälja. Det kanske inte är rätt ställa och stå och sälja på, jag antar att det mest är begagnat som kommer vara till försäljning men jag gör ett försök i alla fall :)

Mössa, dregglis och vantar i strl c:a 6 månader, rosa molntyg från JNYdesign. Vit fleece som foder i mössan och i vantarna och som baksida på dregglisen.


Några bebisvantar som är till försäljning.

4 kommentarer:

Miiaoo sa...

Men oj så fina saker du har sytt! Å så söt C är i JUVLIGa kläderna!! Hon passar ju fint i det syrenlila!! =o)
Du, om C och du vill så sprätta bort smocken på klänningen. Jag ska göra det på min dotters fast det var hon själv som bestämde att det skulle smockas. Hon vill inte använda klänningen nämligen för det "sitter ju åt..".. ;o))


Får jag låna bilden till min blogg också?

Gillar din idé om att sy om gemla jeans till barnbyxor. Har tänkt på det länge, men jag har en jeansvägrare på 5 år så det är lite onödigt känns det som. Fast iofs, det går ju att göra ett par små i st 92 till lilltösen, hon blir så glad för allt sytt.

JuMel sa...

Fina kläder allihop! Tusen tack för jättefina smycken som jag redan hunnit använda och få beröm för!

Anki sa...

Oj, vad mycket snyggt du har hunnit att sy! Schysst att kunna använda dina gamla jeans till nya fina byxor till söta dottern.

Åsa Tidqvist sa...

så fint set med jeansen och tröjan! jättesnyggt!