tisdag 10 april 2012

Spetstunika och ett nyfödingset + en virkad mössa

Jag har sytt till mig själv! Tror inte att jag visat upp något klädesplagg som jag sytt till mig själv här på bloggen någonsin men nu har det blivit en tunika som jag klippt ut från en spetsgardin jag fått från min mormor. Det är en "prototyp" eller vad man kan kalla det, ett test, därför fick det bli gardintyg som en förberedelse innan jag sätter saxen i det "riktiga" tyget, jag har ännu inte bestämt vilket det riktiga tyget är...


Jag ritade av en tunika som äldsta dottern köpt på Vila. En väldigt enkel modell att sy. Lägger in en skiss här. 


Ett fram och ett bakstycke. Sy ihop axelsömmarna, sy på spets runt om, sy halsringningen och sy två sömmar från utsidan, c:a 1-2 cm in från sidorna och c:a 5-10 cm långa, lämna lite kvar nertill på sidorna som slitsar. Klart. Min tunika/poncho är c:a 75 cm från sida till sida, d v s tvärs över.

Och så här ser den ut på.


Ursäkta den överexponerade mobilbilden :)

En av sambons kompisar blev pappa för tredje gången, han har två killar tidigare och nu blev det en liten flicka, så då var jag tvungen att sy något rooosa. Pojkarna har fått plagg när de var nyfödda och jag ville ju inte vara sämre den här gången :) 2008 gav jag bort detta och 2009 fick familjen det här och nu 2012 är det dags igen.


Sydde i storlek 62/68, eftersom jag inte riktigt vet när vi hittar tiden att åka ner och hälsa på. Både byxmönstret och singoallamönstret är från Welinders bok. Rosa velour och rosa mudd från Stoff och stil, biltyget har jag fått i ett byte, vet inte vart det finns/fanns att köpa.

Lite mer virkat har det blivit under påskhelgen också. En mössa till C, den har varit på g länge i tankarna men har alltså inte blivit av förrän nu.


Den är virkad i garnet Molly från Järbo, virkad med virknål 5 efter den här beskrivningen. Blomman har jag virkat efter två beskrivningar, jag började här, men när det var dags för andra varvet fattade jag inte hur jag skulle göra så då googlade jag och hittade den här beskrivningen som kändes mycket enklare.


C har valt färgerna och hon blev nöjd med sin nya mössa.

Passar på att tipsa om att Bea med bloggen Beas barnslikheter har en Använd-det-du-har-utmaning nu i april. Jag brukar vara med, men jag har missat att anmäla mig den här gången men det kanske inte är försent ännu. Här är länk till inlägget med utmaningen, för den som känner sig manad att pyssla undan lite av det som finns hemma i skåp och lådor! :) Det här inlägget skulle ha kunnat passa in under rubriken använd-det-du-har för allt material här i inlägget är sådan jag har haft hemma länge.

Det var allt för den här gången. Ha en fortsatt bra vecka!


7 kommentarer:

Mirre sa...

Vilka fina saker du har gjort!:)

retrostuff sa...

Oj, vilken produktivitet! Det är jättekul när man får till något till sig själv ibland :). Supersnygg!

Helena sa...

Tack för era kommentarer! :)

Palven sa...

Va kul att du sytt något åt dig själv :o) Den blev ju hur bra som helst!
Å det är så kul att få se C på bild. Jag blir lika glad varje gång :o)
Snygg mössa förresten, kan man beställa en ;o)

ansipansan sa...

Det här gillar jag! Men så är jag ju också för tillfället inne i en period då jag dras till spetsar av alla de slag... Och kombinationen remake + spets är oslagbar. :-) Originellt och snyggt!

Anki sa...

Åh vad mycket fint!!! Å vilket härligt foto på dottern!

Nina little perky sa...

Vilken häftig modell på tunikan! Snygg blev den. Passar perfekt som transparant den där modellen. Lite sjal- eller ponchokänsla. Fina små kläder med!