onsdag 25 april 2012

Sytt på helgens syträff

I helgen var det syträff här i Partille. Det var några "sytokar" som träffades och sydde hela helgen lång.

Här är lite av det jag sydde i helgen. 

 Vändbar förklädesklänning

Och här nedanför några trosor till C. 


Eftersom jag har bytt bloggadress så får du klicka dig vidare hit för att läsa mer om vad som syddes i helgen på syträffen! :)


måndag 16 april 2012

Somrig väska

En somrig väska som jag sydde igår eftermiddag. Jag blev jättenöjd med både modellen och tygerna. :)

Nu lämnar jag den här bloggadressen och fortsätter bloggandet här. Följer du med? Där finns mer att läsa om väskan och fler bilder.

tisdag 10 april 2012

Spetstunika och ett nyfödingset + en virkad mössa

Jag har sytt till mig själv! Tror inte att jag visat upp något klädesplagg som jag sytt till mig själv här på bloggen någonsin men nu har det blivit en tunika som jag klippt ut från en spetsgardin jag fått från min mormor. Det är en "prototyp" eller vad man kan kalla det, ett test, därför fick det bli gardintyg som en förberedelse innan jag sätter saxen i det "riktiga" tyget, jag har ännu inte bestämt vilket det riktiga tyget är...


Jag ritade av en tunika som äldsta dottern köpt på Vila. En väldigt enkel modell att sy. Lägger in en skiss här. 


Ett fram och ett bakstycke. Sy ihop axelsömmarna, sy på spets runt om, sy halsringningen och sy två sömmar från utsidan, c:a 1-2 cm in från sidorna och c:a 5-10 cm långa, lämna lite kvar nertill på sidorna som slitsar. Klart. Min tunika/poncho är c:a 75 cm från sida till sida, d v s tvärs över.

Och så här ser den ut på.


Ursäkta den överexponerade mobilbilden :)

En av sambons kompisar blev pappa för tredje gången, han har två killar tidigare och nu blev det en liten flicka, så då var jag tvungen att sy något rooosa. Pojkarna har fått plagg när de var nyfödda och jag ville ju inte vara sämre den här gången :) 2008 gav jag bort detta och 2009 fick familjen det här och nu 2012 är det dags igen.


Sydde i storlek 62/68, eftersom jag inte riktigt vet när vi hittar tiden att åka ner och hälsa på. Både byxmönstret och singoallamönstret är från Welinders bok. Rosa velour och rosa mudd från Stoff och stil, biltyget har jag fått i ett byte, vet inte vart det finns/fanns att köpa.

Lite mer virkat har det blivit under påskhelgen också. En mössa till C, den har varit på g länge i tankarna men har alltså inte blivit av förrän nu.


Den är virkad i garnet Molly från Järbo, virkad med virknål 5 efter den här beskrivningen. Blomman har jag virkat efter två beskrivningar, jag började här, men när det var dags för andra varvet fattade jag inte hur jag skulle göra så då googlade jag och hittade den här beskrivningen som kändes mycket enklare.


C har valt färgerna och hon blev nöjd med sin nya mössa.

Passar på att tipsa om att Bea med bloggen Beas barnslikheter har en Använd-det-du-har-utmaning nu i april. Jag brukar vara med, men jag har missat att anmäla mig den här gången men det kanske inte är försent ännu. Här är länk till inlägget med utmaningen, för den som känner sig manad att pyssla undan lite av det som finns hemma i skåp och lådor! :) Det här inlägget skulle ha kunnat passa in under rubriken använd-det-du-har för allt material här i inlägget är sådan jag har haft hemma länge.

Det var allt för den här gången. Ha en fortsatt bra vecka!


lördag 7 april 2012

Virkade mobilfodral och några börsar

Här är två mobilfodral till. Den här gången två stycken virkade fodral. 


Här är ett i lite påskiga/våriga färger. 

Och här är ett lite mer vintrigt som jag virkade tidigare i år. 


Här är även ett par börsar som jag sydde för ett tag sedan. 


Svart manchester med grå spets. 


Beige manchester med applikationer. 

Glad Påsk önskar jag er alla! :)



onsdag 4 april 2012

Mobilfodral och ett par överdragsbyxor

Jag fick beställning på ett mobilfodral och när jag ändå hade röjt av framför symaskinen så blev det ett par till :) Lite olika storlekar som passar olika modeller av mobiler. Sydda i några av de tygerna som fanns hemma. De är fodrade med fleece eller velour för att bli lite stötdämpande. 


Mobilfodralen sydde jag i helgen som var. Förrförra helgen sydde jag ett par överdragsbyxor till C. Då var det för varmt med termobyxor och inte så skönt med galonbyxor. Nu är det ju kallare igen så det kan nog vara så att termobyxorna åker på igen. Jag har inte lyckats få någon livebild på byxorna eftersom de åkte med till dagis direkt och sedan har de blivit kvar där. 


Röd bävernylon som jag köpte för två år sedan från Stoff och stil. Mönster från boken Sy till småbarnen, lite omgjort.