torsdag 14 augusti 2008

Två t-shirtar sydda

T-shirt i uggletyg

Igår sydde jag två t-shirtar. Jag provade ett till mönster ur Welinders bok "Sy och strik...". Det är första alstret i uggletyget till min dotter. Den förra uggletröjan var ju en present. Men nu har hon i alla fall fått en egen uggletröja. Modellen blev bra tycker jag. Jag ändrade lite på mönstret och gjorde tröjan lite insvängd. T-shirten är kanske i största laget då jag återigen valde strl 98/104. Känns som om 86/92 blir för smått. Jag köper inte längre kläder i den storleken till henne men får väl till att mäta lite kanske...

Den randiga tröjan har legat ett tag nu i väntan på att fållas och när jag ändå hade tvillingnålen i symaskinen så gjorde jag färdigt den också. Äldsta dottern tycker att den randiga tröjan ser ut som en "killtröja" men C gillade den i alla fall och ville inte ta av sig den. Mönstret till "killtröjan" är Lennartssons raglantröjemönster som jag klippt av ärmarna på.

5 kommentarer:

Syster Blå sa...

Hej!
Tack för besöket "hos mig" .Klart att du klarar en applikation för OJ vad mycket fint du gjort!Jag gillar dina siongoalla-toppar i velour & stretchfrotté!Vad har du använt för mönster till dessa??
//L

Helena sa...

Mönstret till singoallatopparna har jag beställt från Stoff och stil men gjort det lite smalare. Väldigt lätta att sy och det går fort!

e.ko sa...

kanonsnyggt!
nu smyger ju hösten på å man kan ta fram sin kära velour;)
härliga ugglor!!
//erika

LinSar sa...

Härliga t-shirtar.Det gul/bruna setet tyckte jag om.

6-barns mamma sa...

Hej! Gillar singoallatopparna du sytt, ska beställa mönster till sån jag med!