måndag 28 juni 2010

En molnklänning till C

Idag var det jobb igen efter ett par dagars extra ledighet. Jag hade lite syabstinens igår kväll när vi kom hem så jag började klippa ut en klänning som jag till och med hann sy ihop innan det var läggdags. Eget mönster till den här klänningen, eller rättare sagt, jag har ritat av en klänning jag köpte i Thailand när vi var där i februari. Rosa molntyg från JNYdesign och rutig seersucker från Stoff och stil.


Jag hade tänkt att fålla klänningen genom att lägga upp volangkanterna men tycker att det blev snyggare med de här overlockade råa kanterna.

Jag måste sy om axelbanden för de blev för långa. Kom på efteråt att jag kanske skulle ha klippt ut axelbanden på andra hållet, nu blev de stretchiga på längden vilket göra att de töjer sig ännu mer :/


C tycker om sin klänning i alla fall, jag har ju tidigare skrivit att hon inte tycker om klänningar men det kanske håller på att vända nu. :)

14 kommentarer:

Mia sa...

Vad fin. Den ger lite kjol+linnekänsla mer än klänning. Kanske det hon gillar?

Ja, vad gör man när man "plankar" mönster från köpekläder? Enligt kinesisk tradition är det ingen skillnad på original och kopia. Själv anser jag att idéer är gratis och tillhör alla, det är skaparglädjen som är viktigast! Men ändå funderar jag på det när jag "inspireras" av ett köpeplagg.

JuMel sa...

Åh, den blev fin! Nu blev jag sugen på en likadan men, men... Funderar fortfarande på vinsten eller rättare sagt armbandet jag vill ha till:) Återkommer snart!

Anonym sa...

Du gjorde helt rätt med volangkanterna tycker jag!! Vad trist med axelbanden. Det är sånt man aldrig kommer i skott med ju... men kanske du har mer energi att dra i det. Lycka till!

Anki sa...

Superfin klänning! Vad duktig du är som får ihop så snygga grejer utan riktigt mönster.

Emilia sa...

Så fin - snyggt med volang!

Skapat av mig sa...

Men vilken fin kombo!

mynta sa...

Tuff modell och snygg tyg kombo!Kul med något som känns nytt och fräscht!

Tanja sa...

Jättefin klänning!
Tycker modellen är super. Alva har en liknande från H&M med några fler volanger men den blev lite tajt. Nu har jag ju fått inspiration att försöka sy något liknande. Om ett par år när jag fått mera tid (ironi).

Måste passa på att tacka för det fina halsbandet! Jag är verkligen supernöjd.

/Trevlig sommar.

Fröken Pyssel sa...

Vilken jättefin klänning!

Tack för kommentaren i min blogg. Ang. vad man ska handla hem till tårtor så håller jag med om att det är svårt och det finns ju verkligen hur mycket som helst att shoppa! När jag gjorde mina första tårtor hade jag bara några pastafärger och det räcker väl egentligen tycker jag, men det är ju såklart roligt med små tillbehör och utstickare och sånt också. Man får vara lite kreativ, använda pepparkaksformer man har hemma (eller playdough-former från barnen ;-)) eller bara knåpa lite med händerna :-)

Annabell sa...

Hej! Vilka fantastiska saker du gör!

KRUMELEJ sa...

Jättehärlig! Gillar verkligen volangerna.

Linda sa...

Läcker! Tyvärr räcker inte mina kunskaper till för att bara sy efter en förebild som du gjort!

Just nu har jag en liten utlottning på min blogg som kanske kan intressera.
http://handarbete.appelklyftig.com/#post22

od Andulky sa...

Helt underbar!!

Fangoria sa...

Jättefin, rolig modell!!