söndag 4 juli 2010

Jag erkänner ;)

Ja, jag erkänner, jag har gjort det igen! Beställt hem mer tyg, fast det sannerligen inte behövs. Har ju aldrig tid att sy och tre veckor kvar tills det är dags för semester! Kände mig tvungen att beställa eftersom Ohlssons tyger hade 30% på allt häromveckan. Tack för tipset vem det nu var i sytråden som tipsade :)


Tyger som kommer till användning till hösten. Röda och lila velourtyger, röd och vit mudd och rosa fleece. Köpte även lite svart och vitt spöktyg. Eftersom min vita tråd till overlocken snart är slut så passade jag på att köpa fyra koner vit tråd. Det är väl den sorten Bibbi säljer och som många verkar använda? Tråden jag köpte från Stoff och stil var det himla svårt att få bra inställningar med. Så jag hoppas den här är bättre!

Jo lite har jag sytt men inget som jag kan visa ännu och en del har inte hamnat på bild. Jag har bl a gjort ett byte och har även sytt till hemlisbytet samt färdigställt en beställning på en mössa och dregglis.

Imorgon fyller C fyra år så då blir det tårtkalas, ett litet i alla fall. Släktkalas blir det nästa lördag, så då blir det tårta igen. C önskar sig en Hello Kitty tårta så jag ska se om jag lyckas knåpa ihop en, men det får bli på lördag. Jag håller på och läser på för fullt angående tårtskapandets mystiska värld ;) Imorgon blir det en ganska vanlig jordgubbstårta hade jag tänkt mig. Men jag var tvungen att testa något nytt så ikväll har jag gjort grunden till Pollyfluff :) som tårtan bl a ska innehålla. Hoppas att det passar ihop med jordgubbar.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jasså? Visste inte att Ohlssons hade försäljning över nätet ajajaj. Nu ska jag kolla in det.
Grattis Clara!!!

TRI o MAR sa...

Visst är det svårt att motstå, speiellt om det är lite rea också!! Nu måste jag kolla in Ohlssons, det är nytt för mig.

Anki sa...

Skönt att se att man inte är ensam i tygbegärsträsket ;-) Ska bli kul att se höstkläderna!

TRI o MAR sa...

Då var det gjort, beställt lite velour hos Ohlssons, tack för tipset :-)

Fia sa...

oajajaj! Känner så väl igen det där: inga tyger behövs men går det att motstå? Nix. Jag här en tygoholic, så ä r det bara!

Fina var de iaf, och jag visste inte heller att de hade postorderförsäljning...!

Igår satt jag och bläddrade i mönstertidningarna på jakt efter ett visst klänningsmönster jag väntat in, då lilltjejen behövde bli lite större för att de skulle gå att fixa till det för henne...Hittade det, och tusen andra saker jag vill göra...hur jag nu ska hinna det??

Anna-Snoddas sa...

Men inte kan man väl få för mycket tyg?! Har jag aldrig hört iaf! ;)

JuMel sa...

Ha, ha det verkar som om så gott som alla som syr är mer eller mindre tyg beroende:) Fyndade oxå lite tyg på rea hos Ohlssons är i stan, bla samma röda velour med blommor som du! Grattis till 4-åringen du visar väl en bild på Hello Kitty tårtan?! Föresten, jag fick ordning på ol sömmen när jag rengjorde och trädde om:) Tack och lov!

KRUMELEJ sa...

Kul att inse att Ohlsson hade hemsida.....fast det är klart det utgör ju ytterligare en belastning på plånboken :D. Om tråden är densamma som Bibbis så är den toppen. Har själv slutat köpa någon annan.

Lottaspace sa...

Ja, alltid gör man det. Köper en massa tyg. Men det är ju det som är så roligt!
Beställde (alldeles för) många meter tyg från jofotex nyss. Kommer att åka där förbi och hämta dom då vi är i sverige nästa vecka. Kanske något mer ännu slinker med.. Har aldrig varit där förr. Men jag tänker att nu kan jag köpa det på firmans bekostnad! Och dessutom har jag tänkt delta i en par marknader under hösten/vintern, så det ska bli många plagg!

Anna sa...

Härligt med nya tyger :-) och lycka till med Hello Kitty tårtan.
Hoppas ni har en skön sommar!

Hemlisvän ! sa...

hon undrar... har de kommit fram nått hemlispaket tro ? ;)