söndag 5 september 2010

Danmarkstur med tyginköp och en skogspromenad

Igår var jag och äldsta dottern, min mamma och en väninna till henne, en sväng till Danmark. Jag var på ett möte med Hyresgästföreningen tidigare i veckan och då var det lottdragning och jag hade då turen att vinna. Vinsten var att få åka med på deras sedan tidigare inplanerade busstur till Helsingör. Kanske inget jag hade nappat på i vanliga fall men får man resan gratis så vad sjutton :) Kl 7.00 på lördag morgon bar det iväg med bussen söderut. Vi gick på gågatan i Helsingör och letade inte efter något speciellt, sneglade ner till vänster på en gata och vad fick jag syn på då? Jo, Stof 2000! Jag hade så klart tänkt kolla upp om det fanns någon tygaffär i Helsingör innan jag åkte men hann inte/glömde bort att göra det, så det var ju en kul överraskning!


In där en snabbis och kom ut med lite tyg, kunde ju ha köpt mycket mer men nöjde mig med detta. Två fleecetyger och tre bomullstyger.


Idag var vi ett par timmar i skogen, vi tänkte plocka svamp men jag hittade ingenting, inga jag vågade plocka med mig hem i alla fall. Sambon snurrade iväg in i skogen själv och kom tillbaks med c:a 15-20 kantareller. Vilket så klart var bättre än inget!


Jag och C plockade de blåbär vi såg och vi fick ihop till en blåbärspaj i alla fall. Nu ska vi smaka på den!


Ha det bra!

7 kommentarer:

Helena sa...

Åhhh vad härligt det ser ut med alla blåbären å för att inte tala om pajen!!! Mums! Blir så avis på alla som varit ute i skogen och myst i helgen...här är vi bara sjuka hela tiden:( Härligt med Danmarkstrip å vilken tur att du sprang på den affären! Tygerna är jättehärliga!!

JuMel sa...

Åh, vad härligt det låter både med Helsingör tur och skogsutflykt! Det är typ 10år sedan jag var i Helsingör sist men det är ju bara så mysigt där tycker jag. Blåbärs pajen ser toppen ut:)

Jenny sa...

Det låter jättehärligt! Den där tygbutiken skulle jag också vilja ramla på :-)

Äppel Päppel sa...

Härligt med Danmarksresa! Har länge tänkt åka över till Frederikshavn och gå till Stof 2000. Bor strax utanför Gbg så det är ju nära! Blev ännu mer sugen nu. Dessutom ääääälskar jag danska barnkläder! :) Och för att inte tala om inredningen!
Vilka underbara blåbärsbilder du tagit! Jättefina!

Helena sa...

Tack, vad ni är snälla! :)

Anja Allvin sa...

Oh, filka fynd!!!! Vill du fylla på din tyghylla med lite ovanliga tyger så kolla in min tävling här:
http://ladushkidesign.blogspot.com/

Skapat av mig sa...

Å vad gott! Härligt med spontanshopping! Jag åker till Köpenhamn om två veckor, då hoppas jag på lite fina tygfynd!