söndag 9 januari 2011

Virkat!?

Igår bestämde jag mig för att försöka lära mig att virka så jag googlade runt efter en beskrivning på magisk ring, prinsessbakelse, amigurumi m m, och hamnde på en massa fina sidor. Jag är en total virkanalfabet och förstår inte alla förkortningar och mönsterbeskrivningar. På Youtube hittade jag några filmer (finns massor!) hur man gör en magisk ring, bl a den här och den här. Jag har inte så mycket virkgarn hemma men jag fick ju både virknål och garn i ett hemlisbyte 2009 av Mammalito, och nu kom det till användning!


Jag gjorde den magiska ringen och virkade på  och det första jag gjorde var den här "prinsessbakelsen". Mönster till prinsessbakelser hittade jag bl a härhär och här. Eftersom jag inte riktigt förstod beskrivningarna så virkade jag på tills det såg ok ut. Jag fick till en "spetskant" också. Rosen gjorde jag bara genom att virka c:a 20 luftmaskor och sedan tillbaks, rullade ihop och sydde fast.


För tillfället används "bakelsen" som dockmössa.

Jag var ju tvungen att prova att göra den magiska ringen igen så det blev en liten matta/duk till C:s dockhus, syns på bilden med bakelsen. Kom sedan på att jag fick lite virkgarn av min mormor för ett tag sedan. Några nystan vitt, gult och grått, men det är väldigt tunt så jag ska införskaffa mig lite tjockare garn.


Det tredje jag virkade igår blev ett "ägg". Jag är riktigt stolt över mig själv! ;)

10 kommentarer:

AttenKattenNoa sa...

Och nu måste jag också virka! Så kul det verkar varit...En liten bakelse borde jag klara, har bara virkat mormorsrutor innan:-)

mammalito sa...

Heja heja!!! Vad duktig du är!! Kul att se att grejerna kom till användning också!! :)

Anonym sa...

Juhu, welcome to virkning ;)

Ealina (humnum) sa...

Kul att prova på någonting nytt! Vad mycket du hann med igår! :D

Det där med virkning och alla de där stolpar och halvstolpar och jag vet inte allt känns som en djungel. Jag har lite rosa och grönt och vitt garn till prinsessbakelser men har ännu inte satt mig in i de där magiska ringarna..

Jag försökte mig på att virka en mormorsrutefilt till lillkillen som kom i oktober. (Och då hade jag inte virkat mer än såna där långa ögleormar som man gör när man är liten) Jag började virka på den i början på sommaren och den är inte klar ännu.. hehe. Jag hoppas att den blir klar i vår så att han kan ha användning för den innan han blir för stor ;)

WilleBus sa...

Jättefint ju, så nu kan du virka också. Tänk va mkt roligt det finns att lära sig ;) Lycka till med kommande projekt!

Alla kan sy sa...

Mycket duktigt! Visst är det roligt att utvecklas och lära nytt? I boken Virka amigurumi av Mia Bengtsson finns en del enklare projekt och tydliga bilder hur man gör. Finns säkert att låna på biblioteket. Där finns även beskrivning till prinsessbakelserna jag brukar virka, även om jag nog inte gör helt som det står i boken. Jag har inte tittat i den sedan min första bakelse och det var ju ett tag sedan.

Tanja sa...

Men va fint!
Jag tyckte att bakelsen var perfekt som dockhatt! :D

Fangoria sa...

JÄttesnyggt, vilka fina första projekt, haha, jag skulle nog bara ge mig på en duk eller nåt! =)
Jag vill också ta upp virkningen igen, virkade en del förut och har faktiskt en nästan klar tröja liggande i gömmorna...men den blir nog aldrig klar! Skulle jag börja virka igen skulle jag först verkligen behöva fräscha upp minnet gällande alla förkortningar och dylikt...

KRUMELEJ sa...

Ja visst är det kul att virka. Jag brukar passa på när vi är i stugan där jag inte har möjlighet att ha med symaskinerna. Vilka jättefina "första"-försök!

Åsa Tidqvist sa...

Vad duktig du är! Det jag virkade i början tål INTE att visas upp för allmänheten!