onsdag 20 april 2011

Singoalla med röda stjärnor

En singoallatunika var det första som syddes av det ekologiska stjärntyget som jag vann från Barntyger. Tyget känns verkligen jättemjukt och jag hade gärna sytt ett påslakan av det att ha själv ;) Men eventuellt ska de två metrarna som är kvar få bli gardiner.


Singoallan, som jag trodde skulle bli tillräckligt lång för C att ha som klänning (oj vad hon har vuxit det sista), fick bli en tunika som hon får ha leggings under eller något.

Jag sydde även en matchande solhatt. C tycker egentligen inte så mycket om att att ha solhatt och keps men mössor älskar hon :)


Här gick hon i alla fall med på att modella i både tunika och solhatt.


Både singoallatunikan och solhatten är sydda efter mönster från Stoff och Stil. Solhatten är fodrad med ett vitt lakan. Nederst på tunikan sydde jag dit en spetskant, tänkte att den kanske skulle kännas lite längre på så sätt.

6 kommentarer:

Gittan sa...

Viken söt Klänning/tunika! Tänk hur det är ibland hinner man inte med i storlekarna eller hur?!

Anki sa...

Det blev verkligen en superfin klänning/tunika i det tyget! Å visst växer de otroligt snabbt vissa perioder, men det är ju bra för då får man ju anledning att sy nytt :-)

Fangoria sa...

Åh så fint det blev! Jag älskar stjärntyger, speciellt i "stumma" tyger!

Heartbeatdesign sa...

såå himla fin!!

Palven sa...

Så himla söt singoalla!
Skruttan har oxå haft en växtperiod nu, så många klänningar är för korta. Men precis som Anki skriver så har man ju en anledning till att sy mera ;o)

Barntyger.se sa...

Vad kul att se resultatet :-) Himla söt klänning, hatt och tjej!