lördag 15 november 2008

En liten kanin

Igår var det maskerad på dagis och C hade då på sig den här kanindräkten som jag sydde i onsdags kväll. Jag hade först tänkt att sy en heldräkt men vågade mig inte på det så det fick bli tvådelat. Tyget är en jättegosig mjuk filt som jag köpt på Rusta. Det rosa tyget är muddväv från Stoff och stil. Bak på tröjan har jag sytt fast en liten svans, den är fylld med vadd. Jag skulle ha sytt egna öron men tiden räckte inte till. Det har varit galet mycket att göra hela veckan, både på jobbet och hemma. Hade också tänkt att sy en stor morot i orange velour men det får bli till en annan gång. Kaninöronen köpte jag på Buttericks i Göteborg.


Tröjan och byxorna är sydda efter väl beprövade mönster vid det här laget. Singoallamönster med utgång från Ulla Welinders bok, "Sy og strik börnetöj 0-3 år" och muddbyxmönster från Åsa Lennartssons bok "Sy barnkläder av mjuka tyger", men jag sydde inte på några muddar den här gången utan utnyttjade filtens befintliga fåll, man får göra det lätt för sig ibland. C var nöjd med sin dräkt och tyckte att det var roligt att visa svansen för barnen på dagis. Igår eftermiddag när jag hämtade C så fick vi titta på kort från maskeraden. Alla barnen var jättefina och C hade till och med på sig öronen, det ville hon inte riktigt här hemma när vi prövade dräkten. Öronen flög av nästan på en gång.


Svansen på baksidan av tröjanEn nybadad C provar kanindräkten

10 kommentarer:

Ida sa...

Ååh va söt kanin. =) Va roligt med den lilla svansen.. hihi. =)

LinSar sa...

Ur söt.

Beas barnslikheter sa...

Men vad duktig du var som fixade ihop den här lilla dräkten trots att du hade så mycket att göra.

Dottern och sonen hade liknande "maskerad" eller snarare "Halloween" på sitt dagis för någon vecka sedan. Dottern hade trolltema, men det blev inte mer än en svans, för jag hann verkligen inte. (Och...svansen gjorde faktiskt maken av det naturfärgade ullgarn som jag har här hemma). Till en tidigare karneval sydde jag både lappar på hennes tröja och sydde på svansen på ett par mysbyxor samt ett huckle med trasig framkant. Mer ambtion med andra ord, men jag tror hon kände sig lika mycket som ett troll enbart med trollsvansen om jag ska vara ärlig.

Sonen gjorde det lite lättare för mig, han ville vara "riddare" och till det hade jag sytt kläder för hemmabruk tidigare. :-D

Inspirerande, jag återkommer gärna!

Zazza sa...

Så fantastiskt fin dress. Älskar all fantasi som jag upplever här i bloggvärlden.

Heilt spesiell sa...

Kul ide!!Knallsøt jente:)

á Yeliqa sa...

Åhhhh helt klart världens sötaste kanin!!!!

lilla hjärtat sa...

Men så söt hon är, lilla kanin ; )

Nina sa...

Oj vilken söt lite kanin :-) Den var hon glad för va?

patricia76 sa...

Hej jag läste på erikas sida att du undrade över spöktyget!
Jag har köpt det på husqvarna butiken i norrköping.
www.minneva.se
Jätte mysigt det är flanell.
kram patricia

Äppel Päppel sa...

Åh vad söt! Väldigt fint!