fredag 7 november 2008

Röd elefanttröja


I förrgår kväll sydde jag den här röda elefanttröjan. Det blev en tröja i singoallamodell. Det fick bli vita ärmar även på den här tröjan, även om det inte är så praktiskt. C hade den på sig till dagis idag och jag fotograferade henne när vi kom hem, så vi ser här en lite trött, smutsig och snuvig flicka. Tycker att singoallatröjorna blir så fina. Det gör ju inget att de är lättsydda heller. Inga muddar eller muddrullåer som ska sys på utan bara sy en kanal och dra i resår. Sånt gillar jag!


Ursäkta den suddiga bilden men C ville INTE vara med på kort idag... Jag fick bara en chans.


Jag har utgått från Ulla Welinders singoallamönster med lite ändringar. Jag har bl a gjort tröjan smalare. Tyget finns väl inte så mycket att säga om, det är rött elefanttyg från Jofotex. Det vita tyget är från en av sonens urvuxna t-shirtar. Den var knappt använd men hade blivit för liten för honom så den tyckte jag kunde bli ärmar till en tröja till C.

Ha en skön fredagkväll nu!

13 kommentarer:

OttoPippi sa...

Så söt! Både modell och tjej! Ulla Wrlinders bok vet jag inte vilken det är! Vilken är det?

LinSar sa...

Va söt.Va rent och fint det blev på nåt vis med vitt

LumLum sa...

Mycket söt! Både modellen och modellen. ;)

Helena sa...

Ottopippi! Boken finns på bild här. http://lillofant.blogspot.com/2008/08/inget-sytt.html

Den finns att låna på stadsbiblioteket.

Helena sa...

Linsar! Tycker också att det känns fräscht med det vita till både landskapströjan och elefanttröjan. Tänkte först ta röda ärmar men tyckte att det blev för mycket rött! Hon har ju redan fått färg på ärmarna som synes men hoppas att det går bort i tvätten.

Anonym sa...

Blir sugen pa att sy singoalla.... Hit med en liten flicka ;)

Suimi sa...

Så fin!!! Väntar på mitt elefanttyg ännu, men man har massor av ideér i huvudet. Älskar också singoalla modellen från Welinders bok.

Ida sa...

riktigt fin klänning. elefanterna är så söta..

Lucia (Uplandsgården) sa...

Oj vad snyggt det blev med rött elefanttyg, ångrar nu att jag bara köpte det gröna, det röda var sååå läckert speciellt på din tröja!

Lilla Gryn sa...

Fin klänning och fin sida som jag kollade runt lite på. Dig kommer jag besöka igen ;-)

Ett Tu Tre sa...

Jättefin tröja och precis som du är jag förtjust i den enkla och lättsydda modellen. Less is more, är det inte så man säger?!

medea sa...

Superfin tröja, verkligen!!

6-barns mamma sa...

Jag tycker du gör så fina singoallatröjor, har provat till mina småtjejer men dom satt inte bra. Det är just upptil vid halsringningen som jag har problem, hur vid den ska vara?