måndag 2 februari 2009

Beställt uggleset

Helgen gick fort! Vi hade sambons föräldrar här på besök från Karlstad. Jag fick lite tid till att klippa ut det här setet som är en beställning till en pojke som fyllde ett år nu i slutet på januari.

Farmor och C var ute och lekte i sandlådan och kommer in efter cirka en timme. C är ledsen för hon har ramlat ute, men det är dags att sova middag och C somnar utan problem men vaknar efter 1,5 timme och är då ledsen igen. Hon har ont i armen/axeln och får en Panodil för nu börjar man ju undra vad som har hänt. Vi skjutsar in farmor och farfar som ska med tåget och åker sedan direkt till barnakuten för att kolla upp det hela. Där får dottern mer smärtstillande. Det är inte så att hon gråter hela tiden men rör man vid axeln så blir hon ledsen. Vi får vänta en timme på doktorn och eftersom doktorn inte kan undersöka armen utan att C gallskriker så bär det av till röntgen. C är jätteduktig och ligger så stilla på britsen. Tillbaks och träffa doktorn igen. Jodå, det är allt en nyckelbensfraktur. Stackars tös! En väldigt tålig tjej som knappt knystade i förra veckan när hon hade dubbelsidig öroninflammation men nu får det väl ändå vara nog på elände!


Åter till sömnaden. Ugglesetet blev klart i kväll. Bruna ugglor från Jofotex och brun velour från Andersson & Hjalmarson. Det blev ett väldigt dåligt kort där det bruna mer ser ut som svart. Men tygerna är väl välkända vid det här laget. Setet är sytt i storlek 86. Muddbyxmönster ur Åsa Lennartsson bok "Sy barnkläder av mjuka tyger". Till tröjan använde jag mig av ett för mig nytt mönster, tröjan Stripy ur Ottobre nr 1 2008.

8 kommentarer:

Ida sa...

villket härligt sett.. *=)

Cantina sa...

Stackars lilla Clara! Hoppas att det inte gör allt för ont!
Snyggt set!!

Heilt spesiell sa...

Herlig sett!!

anna sa...

Mysigt set!

EllaBus sa...

Supersnyggt set! Jag älskar ugglorna.

Lilla Gryn sa...

Åhh, lilla gumman! Hoppas hon kryar på sig snart.
Så måste jag tillägga att setet är jättefint!!

á Yeliqa sa...

Nämen stackarns liten :( Hoppas nu inte att det blir något mer elände för lilltösen

Ugglesetet blev verkligen fint

Jenny Mäkinen sa...

Linnéa bröt oxå nyckelbenet fast när hon ramlade ur sängen fredag 13/6-08. Det svåraste för oss var att få henne att inte röra för mycket. Hon blev lindad, men var knappt lugn för det. Hoppas hon kryar på sig snart. Kramizar