onsdag 1 april 2009

Påskägg


Nej, det är inte jonglerbollar som sonen trodde först utan tygpåskägg. Jag sydde dem i söndags efter att jag sytt fiskrensskallran, så ni kan tänka att jag pysslade hela dagen, för det tog lite tid... Jag hittade ett mönster här som verkade bra. Mina ägg blev mer runda än Retro mamas, fast jag lade mallen på tyget så att det stretchar på längden och inte på bredden. Åtta stycken är klara och jag har åtta till som ska fyllas, vadden räckte inte till. Tygerna jag har använt är sådana jag hade hemma. Jag försökte hitta lite påskiga tyger men upptäckte att jag inte hade så mycket i gult men de här blev ok ändå tycker jag.

Det här blir sista projektet i marsutmaningen - Använd det du har. Det är ju 1 april idag men äggen får komma med i alla fall eftersom jag sydde dem i söndags. Det var en kul utmaning och jag tycker att det gick över förväntan att använda det jag hade hemma och inte köpa nytt. Men nu är jag allt sugen på att införskaffa lite nya tyger, bl a från E-slöjd. Jag har fått en beställning på en liten bodysuit till en ännu inte född bebis så det får nog bli en tygbeställning nu i veckan.


6 kommentarer:

anna sa...

Underbara! De går ju att leka med!!

Anonym sa...

Sa fina!!

Lilla NovaK sa...

Ska bli mysigt med påsk. Nova har redan tjatat i 1 vecka om att påskharen snart ska gömma ägg i trädgården... =) Kul med påskpyssel, men själv överlåter jag det till dagis! =)

Äppel Päppel sa...

Så söta!

Mojebarn sa...

Vilka underbara ägg. Jag gillar verkligen färgerna.

Strumpetossa sa...

Vilka söta ägg!