fredag 12 juni 2009

Beställt nyfödingset

Jag fick en beställning på en bodysuit för ett bra tag sedan. Det har dragit ut på tiden efter strulet med symaskinen, men det var ingen brådska eftersom den lill* inte var född ännu. Jag började sy på den eftersom det närmade sig födsel och sedan har sömnaden bara krånglat hela tiden. Jag har gjort flera dumma misstag. Och även brutit av den enda tvillingnål jag hade hemma. Fick i alla fall idag reda på att det blev en liten kille jag skulle sy till så jag tänkte att jag får väl göra färdigt det sista som var att banka i tryckknapparna i bodysuiten. Jag provade flera gånger att få i tryckknappen i halsringningen men den hamnade snett hela tiden. (Jeanette, sluta läs nu, du vill nog inte veta...)

Till slut gick det givetvis hål i tyget, det blir ju lätt så när man får sprätta bort tryckknappar flera gånger... Jag fick skarva lite vid muddrullån så hålet syns inte längre men jag vågar mig inte på fler försök med tryckknapparna nu. Får bege mig ut på stan i morgon på jakt efter en Prymtång. I alla fall så slängde jag ihop det här setet nu på kvällen istället för bodysuiten som jag ett tag funderade på att klippa sönder och låtsas som om den aldrig existerat. Tacka vet jag hederliga mjukisbyxor och raglantröja med mudd.
Mönstret till bodysuiten är ett egenihopsatt efter en bodysuit som var med i Ottobre 1/2009 (tror jag) kombinerat ihop med en raglantröja. Till setet har jag använt mig av Meedom och Meedom storlek 56, form 1 på byxorna i alla fall, ville att de skulle sitta lite tightare. Mössan är klippt på fri hand. Tyget är beställt från E-slöjd. Jag ska överlämna setet på söndag till beställaren som i sin tur ska ge det i present till sin svägerska som nu i dagarna alltså fick en liten kille som ska heta Melker. Får jag ordning på bodysuiten så får de givetvis den också.

Imorgon ska jag stansa namnsmycken. Det har faktiskt kommit in en del beställningar och det är jättekul!

4 kommentarer:

LinSar sa...

Jätte fint.

Lilla NovaK sa...

Vilka supersöta babykläder! De lär komma väl till pass...

Stina sa...

Jättefint babyset! Mysiga färger..

OttoPippi sa...

Sicket strul fast jag tycker att setet var väldigt snyggt. Stilrent!

och vilka fina smycken du gör!!! Blir riktigt sugen på en beställning själv :-)