torsdag 27 augusti 2009

En väska och lite annatTitta jag har sytt!

Ikväll kände jag för att sy någonting. Tittade igenom tygerna och tänkte först sy en munkjacka till C men det saknades mudd i passande färg, så jag letade vidare och kom på att jag köpt det här tyget för ett tag sedan på IKEA och tanken var att det skulle bli en väska, så en väska fick det bli. Jag använde mig av Linnzans beskrivning som finns här. Jag hade tänkt att jag skulle sy dit en extra ficka på insidan men hoppade över det och det blev ju bra utan ficka också, och nu är den ju vändbar. Så det är bara att välja, mönstrat eller enfärgat svart.Det blev även en morotskaka bakad ikväll, äldsta dottern E hjälpte mig med den. Här finns receptet.

I lördags gjorde jag ett Hello Kitty-halsband till C. Hon var jätteglad och ville ha det på sig hela dagen. I söndags var vi på Skara Sommarland och C ville ju så klart ha det på sig igen och jag tänkte att ja det går väl bra, får väl ta av det efter ett tag. C lekte en stund vid en lekplats och vi gick vidare. Efter en stund kom jag på att jag skulle ta av henne halsbandet men då var det redan borta... Konstigt att vi inte märkte att hon blev av med det.Apropå halsband, här nedanför är en bild på vinnarhalsbandet. Det var ju Kråksång och mamelucker som vann min utlottning och så här ville hon att halsbandet skulle se ut. Fin kombination. :-)Imorgon är det min korta fredag :-) Har gått upp från 80% till 92,5%. Inte så många timmar det rör sig om men det märks ändå, har inte lika mycket tid till att sy och surfa runt bland bloggar. Men jag ska försöka införskaffa mudd i rätt färg så det kan bli lite sytt i helgen.

5 kommentarer:

Anna, Tvillingtand sa...

Vilket härligt inlägg. Jag gillar din väska jättemycket och den är lika snygg åt bägge hållen!

LumLum sa...

Det Ikeatyget har jag också i mina gömmor, ligger och väntar på att bli band annat en tygkasse. Tycker det är jätteläckert. :)

Beata sa...

Jag gillar också det IKEA-tyget jättemycket. Har påbörjat sömnad av stolsdynor i det, får väl se till att få dem klara. Jättefin väska!

Anonym sa...

Ikea -tyget passar jätte bra till väska. Hoppas inte C blev ledsen över att tappa bort halsbandet... men hon har det ju bra för mamma kan väl alltid fixa ett nytt om det skulle vara ;) Det är sa kul att du hittar tid och tittar in hos mig!! :)

Mysebo sa...

Synd ang halsbandet.
Mycket fin väska :-) Blev jättesugen på morotskaka, mumms. Kanske kan bli chokladbollar ist här ikväll...