söndag 9 augusti 2009

Klänning och mössaEhm, ja jag sydde med vit tråd, men jag hade i alla fall satt röd tråd på den yttersta nålen. Syns ju bara om man tittar på insidan och i halsringningen när klänningen ligger så här ;-)

En klänning i rosarödrandigt tyg från E-slöjd har det blivit idag. Jag hittade det här mönstret i Allt om Handarbete 6/2009. Det var ett sådant mönster jag letade efter när jag skulle sy den blå molnklänningen men jag missade mönstret helt då. Jag strök fast en nyckelpiga, köpt på H&M, på klänningen och tycker att det gjorde jättemycket för den annars relativt enkla klänningen. Jag är ju ingen direkt hejare på att sy applikationer så det här var ju ett bra alternativ.Jag provade även att sy en mössa efter ett nytt mönster för mig. Mössmönstret finns i Ottobre 1/2007. Jag förlängde det eftersom mössan annars hade blivit för kort. Randigt tyg från E-slöjd. Även mössan fick en stryka-på-applikation här i form av en Hello Kitty. Mössan blev väldigt uppskattad av C när hon provade den tidigare i kväll men mössan var för vid så jag har fått sy in den något, hoppas att den passar nu. Återstår att prova igen i morgon. Skulle jättegärna vilja hitta det ultimata mössmönstret :-D Även klänningen får provas imorgon eftersom den inte var riktigt klar när det var dags för stumpan att gå och lägga sig.

Nu var det slut med sommarsemestern för i år och imorgon är det dags för dagis och arbete igen. Semestern går alldeles för fort!

13 kommentarer:

Krumelur sa...

Hej! Ville bara berätta om att vi har fått väldigt många komplimanger om den fina singoallatunikan och shortsen som vi fick i sommarsol-swapen!! Tack igen, jag blir så glad varje gång jag ser den!! :)

LinSar sa...

Härligt söt klänning och mössa

Anna, Tvillingtand sa...

Jättefina plagg! Förstår att de uppskattas =)

LillaBarn sa...

Klänningen är jättesöt, härlig och enkel modell!! Fin mössa!

JuMel sa...

Fina kläder.Märkena piffade upp. Funderar själv på att beställa tyger från E-slöjd och nu blev jag sugen...

Anonym sa...

Klänningen är jätte söt! Ja, nu far vi trösta oss med att sy ;)

muhren sa...

underbara plagg, älskar klänningen, så enkel och perfekt!

Heilt spesiell sa...

Herlige klær og det gjorde seg med den lille marihønen på kjolen:)

Ett Tu Tre sa...

Härlig klänning! Symärket gör det där lilla extra för den.

Anonym sa...

mysig mössa, rosa är så fint..

kikade in i din smyckesbutik o du hade en stjärna som man kan stansa på, vill du berätta vart du köpt den? ja leta efter en sån o hittade i en butik men de va så små o inte stansbara.

ha de bra

Lottaspace sa...

Söt klänning! Hoppas man får en flicka nångång som man kan klä i fina klänningar..

Lotta

Mysebo sa...

Nyckelpigan bliv pricken över i´t.
Jag håller oxå på att skapa mössmönster, du får gärna hojta om du springer på några bra tips :-)

MADELEINE sa...

Hur fint som helst!! Älska Hello Kitty och nyckelpigor ;-) Allt bra med dig??