torsdag 22 oktober 2009

Present till nyföddJag har varit hemma och VAB:at igår och idag, C har blivit förkyld. Idag passade jag på att försöka få ihop ett set till en liten nyfödd. En av sambons arbetskompisar blev pappa för andra gången. Förra året i september fick de sin första pojke, då överlämnades de här kläderna och nu i förra veckan kom pojke nr 2. Den här gången blev det inte fullt lika färgglatt utan lite mer diskret.

Jag har letat efter ett mönster till en body men inte hittat något, Stoff och stil har väl ett som ska vara bra men det var inget annat jag behövde därifrån just nu (fick jag försöka intala mig själv i alla fall ;-) så jag letade fram en body som C hade som bebis och ritade av den. Tycker att det blev ok för ett första bodyförsök. Det var första gången jag gjorde en knäppning på axeln också och helt utan beskrivning, tittade på den gamla bodyn och fick ihop det rätt bra.

Det blev ett par pösmuddisar med, använde ett Ottobremönster från nr 6/2007, det har jag använt mig av tidigare, här finns bild. Gjorde också ett försök till en hjälmmössa i samma bruna velour som muddbyxorna, den är fodrad med det gröna E-slöjdtyget. Har ritat av hjälmmössan som finns med i Meedoms bok, här strl 52/56. Den blev väldigt skum i formen, nu valde jag i och för sig att sätta muddkant framtill och kom på att snörena väl ska komma uppifrån och inte så som jag har sytt på dem. Har inte boken hemma nu så jag kan inte kontrollera. Tror nog att mössan får stanna kvar här hemma och jag får väl göra ett nytt försök en annan dag. C tyckte den var fin och den passar eventuellt på någon docka eller kanske på en nalle.

Tygerna jag har sytt av är randig och enfärgad trikå från E-slöjd, brun velour från Andersson&Hjalmarson, mudd från Stoff och stil, tryckknapparna är också från Stoff och stil.

9 kommentarer:

JuMel sa...

Men så fint! Jag blir nästan lite bebis sugen...:)

Anna, Tvillingtand sa...

Vilket härligt set! Och så mycket fint du lagt upp på bloggen sen jag var inne och kikade senast! Jag har haft lite för lite tid och ork att kolla in bloggar, men så glad man blir när man ser din kreativitet =)

Sandra sa...

Vilket härligt set. Till Tummedockan använde jag typ annoraksnöre. Ett mjukare bomullsnöre.

Astrid Hemsydd sa...

Så skjønne babyklær! Jeg har et lignende prosjekt foran meg jeg også, ei venninne av megg fikk gut nummer 3 forrige uke. Koselig å kunne lage noe til nye verdensborgere!

LillaBarn sa...

Vad fint! Jag har inte försökt mig på knäppning än, har tänkt på det men det blir liksom inte av... Har inte heller nån beskrivning, och tycker nog det ser lite avancerat ut för min del. Och så vet jag att jag skulle göra fel hundra gånger innan det blev rätt, och by then hade jag nog tappat allt vad tålamod heter.

LillaBarn sa...

Nu har jag försökt skicka lite email, men min dator låser sig varje gång jag försöker. Så jag skriver via din blogg istället... Jag tror Paypal tar ut en viss procent, men är osäker på hur mycket det är i Sverige. Om du tar reda på det så betalar jag ju såklart den kostnaden. Och det går bra utan räkning, eftersom jag kan skicka till den emailadressen som du skickade. Jag gör det så fort jag vet den totala summan, och procenten, så betalar jag ögonabums!!! Ha en trevlig helg!!!!

Beata sa...

Vad sött!

Dittenodatten sa...

Vilket fint set! Ser jättemysigt ut! Perfekt present till en liten bebis!

Anonym sa...

Hej hej,
Jag har testat Ottobres bodymönster men det blev jättekonstigt och stort tyckte jag. Så jag skall också rita av en body som fungerar, och se om jag lyckas. Det blir morgondagens utmaning. Tack för inspirationen.

/Anna
www.ponny.nu/blog