tisdag 20 juli 2010

Hello Kittytårtorna + annat bakat

Nu har vi firat 4-åringen ordentligt, vi fick skjuta på kalaset en vecka men i söndags blev det av. Och utlovad Hello Kitty tårta blev det, två stycken till och med. Eftersom det skulle komma c:a 25 personer så gjorde jag tre tårtor så att det säkert skulle räcka. Det räckte och blev över! Den rosa Hello Kitty-tårtan fick följa med till jobbet igår, och uppskattades av arbetskamraterna! :)

Jag gjorde två prinsesstårtor dekorerade med Hello Kitty och även en vanlig jordgubbstårta.


Hello Kittyfiguren och stjärnorna är gjorda av marshmallow fondant (MMF). Recept finns här. Jag hade inte lyckats fått tag på svart karamellfärg/pastafärg så jag kunde inte göra svarta ögon och svarta morrhår så det fick bli avklippta lakritssnören till morrhår och tillklippta godisar till nos och ögon. Visst, tårtorna ser väl inte ut som några köpetårtor men 4-åringen blev nöjd och glad över dem i alla fall.


Fyra stjärnor = lillskruttan 4 år!


Jag har även bakat cupcakes för första gången, ja muffins har jag ju gjort tidigare men inte just cupcakes :)


Cupcakesreceptet hittade jag i den här bloggen, himmel vilka fina cupcakes hon gör! Inte visste jag att man kunde baka muffins utan ägg. Receptet på frosting hittar jag inte tillbaks till just nu men Leilas går bra det också ;) Dekorerade med olika sorters strössel.


Annars blir det inte mycket sytt och inte så mycket smycken gjorda heller. Några smyckesbeställningar kommer in då och då och det är jätteroligt! Det är så skönt att bara vara ute när man kommer hem från jobbet, sitta i en stol och läsa eller bara njuta av solen. Nu är det bara tre arbetsdagar kvar innan det är dags för semester!

6 kommentarer:

JuMel sa...

Jag tycker Hello Kitty tårtorna blev hur bra som helst och jag förtår att 4-åringen är nöjd! Smarriga cupcakes oxå, för att inte tala om jordgubbstårtan...

TRI o MAR sa...

Smarrigt värre! Blir väldigt sugen på tårta för att inte säga cupcakes!!

Mia sa...

Tårtorna är jättefina jag tror att barnen uppskattar de hemma gjorda med kärlek mer än köpe tårtor.

KRUMELEJ sa...

Jättefina tårtor. Jag förstår att tjejen blev nöjd!

Wimsan Mari sa...

Jättefina tårtor !!!
Säkert goda oxå !

Bakspecialisten Jessica sa...

Smaskigt! :)