lördag 25 oktober 2008

En singoalla och ett par byxor räddade ur UFO-högen

De här kläderna höll nästan på att bli UFO:n (unfinished object). De har legat utklippta läääänge. Andra saker har trängt sig före i högen av utklippta tyger och de här har hamnat längre och längre ner.

Det är en singoalla i gammelrosa velour. Velouren är köpt från Stoff och stil. Mönstret jag har utgått från är en singoallatunika ur Ulla Welinders bok "Sy og strik börnetöj 0-3 år". Mönstret till byxorna har jag gjort genom att rita av ett par muddjeans som jag tidigare har sytt. Byxtyget är också från Stoff och stil. Det är ett tunt manchestertyg. Jag satte resår upptill och i bensluten.

Jag satte inte på någon namnlapp på singoallan för den orangea färgen blev jätteful ihop med den gammelrosa färgen. Jag satte däremot fast en "Made by my mummy"-lapp baktill i singoallan.

Sambon har varit och fixat med bilen idag, äldsta dottern har varit på stan med en kompis, sonen har roat sig med att spela Wii och C har varit ute och lekt med sin mormor så jag fick sitta inne och sy i lugn och ro. Härligt! Skulle ha kunnat sitta hur länge som helst och sytt. Men det är ju mat som ska lagas, disk som ska plockas i och ur diskmaskinen och tvätt som ska hängas och vikas, så man hinner ju inte sy så mycket som man vill. Men det känns skönt att ha räddat de här ur UFO-högen!

13 kommentarer:

LinSar sa...

Tur att du fick det färdigt till slut för setet va jätte fint

ada sa...

Å vilken fin modell på tunikan, känner att jag måste göra nåt liknande. (tack för din kommentar hos mej, alltid kul å se vem som kikat in )
Visst är det en härlig känsla när något som legat länge bli klart.

Lucia sa...

Visst är det härlig med lite barnvakt och tid för sig själv och skönt att få ltie sytt, min UFO hög är enormt hög, orkar inte vill hellre sy nytt.

Ida sa...

härliga tyger. De passar så bra tillsammans. Va söt hon är.. =)Tack så jätte mycket för de fina kommentarerna hos mig.

Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shamu sa...

Å det var utrolig fint!
Nydelig jente også. :)

Ett Tu Tre sa...

Jättefint!Och det passar väldigt bra ihop den gammelrosa med mönster och färger på byxorna. Extra roligt att se ditt inlägg dessutom eftersom jag precis har avslutat en kjol i samma tyg som dina byxor och dessutom planerar en singoalla i velour efter samma mönster som du just har använt.

á Yeliqa sa...

Kläderna blev ju jättefin och vilken tur att du tog tag i de och inte lät de ligga kvar i UFO högen :)

Heilt spesiell sa...

Fantastisk nydelig sett-og jente!
Velour er bare herlig.

Anonym sa...

Å, vad fin din nya blogg är!! Ljus och trevlig!! Och tösen din är ju som vanligt underbar i dina fina kläder :)

Maria sa...

Jättefina kläder. Singoallan är precis den modellen jag gillar. Måste nog försöka fixa ett sånt mönster.

Heimlaga sa...

Hej!
Första gången jag tittar in på din blogg.Jättesöt dress!

Malin E sa...

Jättefint set tyckte jag!! Du är ju jätteduktig på att sy om du är nybörjare tycker jag!!
Kram Malin