lördag 4 oktober 2008

Uggleset + elefantset

Förra helgen påbörjade jag tre set som ska bli presenter till tre småttingar. Nyckelpigesetet blev klart tidigare i veckan och igår kväll sydde jag klart de två återstående seten. Det ena setet är till en liten kille. Där är tröjan sydd i det bruna uggletyget och till det bruna muddbyxor.

Det andra setet är till en liten tjej. Där valde jag att sy tröjan i det gula elefanttyget och med gula muddbyxor till. Jag gjorde kuvertringning i halsen på båda tröjorna. Jag har inte vågat mig på att banka i tryckknappar ännu och det känns lite dumt att göra ett första försök på något som man ska ge bort.

Både den gula och den bruna velouren till byxorna kommer från Andersson och Hjalmarsson. Det är verkligen jättefin velour, så mjuk och go och jättefin lyster! Mudden är från Stoff och stil. Elefanttyget och uggletyget kommer från Jofotex.

Till tröjorna har jag använt mig av ett mönster ur Ottobre 1 2007 (tror jag att det är). Modellen har egentligen kort puffärm men jag gjorde om mönstret, förlängde ärmarna. På tjejtröjan har jag låtit lite av puffet vara kvar men på killtröjan har jag gjort en lite smalare mer rak ärm, båda är i storlek 62. Mönstret till muddbyxorna är ur Meedom, form 1. De bruna i strl 56, de gula i strl 62.

Gul elefanttröja

Tröja med bruna ugglor

Jag väntar på röda och gröna elefanter, röda ugglor och även landskapstyget. Tygfrossan är inte över än!

4 kommentarer:

Bustråden sa...

vadd fina de blev, ja de här tygerna är ju jättehärliga

LinSar sa...

Jätte fina.

Carolas Bod sa...

jättesnygga

Heilt spesiell sa...

Utrolig flotte klær du lager!!