torsdag 9 oktober 2008

Singoalla


Det var ett tag sedan det blev något sytt till C men nu har jag äntligen fått sytt något nytt till henne. Jag har ju sytt i lite mindre storlekar ett tag nu och det har varit jättekul, men det är allt lite pilligt med små storlekar. Ikväll sydde jag ihop den här singoallatunikan. Går ju hur fort som helst att sy en sådan här.

Jag har använt mig av ett mönster ur Ulla Welinders bok, "Sy og strik börnetöj 0-3 år" med lite ändringar, lite bredare ärmar bl a för att få lite mer pös nertill. Den är sydd i storlek 98/104, utklippt utan sömsmån. C har inte hunnit prova ännu men jag ska se om jag hinner fotografera innan dagis imorgonbitti. Byxorna har jag sytt tidigare. Singoallan är sydd i hjärttyg och limegrönt muddtyg från Stoff och stil.

Jag har även köpt "Made by my mummy-etiketter" där ifrån. De är jättebra att sätta baktill i plaggen så att man = sambon vet vad som är bak och vad som är fram. Ett tips som jag fick på en syblogg, kommer tyvärr inte ihåg vilken.

4 kommentarer:

Lucia sa...

Jättesöt, rolig ettiket, en sån skulle man kanske ha till sina barn. och smart, det har ju hänt mer än en gång att mannen eller morfar satt kläderna bak och fram.

Bubben sa...

vilken super etikett..

Bubben sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
agge sa...

Jättefint!