lördag 3 januari 2009

Det stämmer...


Ja, det stämmer. Att något som inte används dammar igen. Tänkte att jag skulle börja med att sy något enkelt efter nästan en månads syuppehåll. Näsduksfordral är ju enkelt tänkte jag, har inte tidigare sytt det men ville prova. Symaskinen gick jättedåligt. Den fick väl en chock av att sy i vävt tyg efter alla mjuka tyger. Jag bytte till en tjockare nål och ändrade trådspänningen men det blev jättefula stygn i alla fall. Jag har ju ändå bara en "vanlig" symaskin så det finns ju inte så mycket att ändra när det gäller inställningsmöjligheter. Tog loss plattan där undertråden sitter och där var helt igendammat och det är ju inget konstigt med det i och för sig, jag gör rent där emellanåt men det konstiga är att det var inte länge sedan innan vi åkte på semester som jag gjorde rent och nu utan att jag ens har sytt så var det jättemycket. Det kanske är någon som har varit här och smygsytt medans vi var borta ;-)Här är bild på näsduksfodralen. Jag hittade en jättebra beskrivning på hur man syr näsduksfodral här. Gjorde två till att börja med, den ena har avsydda hörn och den andra har det inte. Några näsdukar finns inte kvar efter sjukperioden så fodralen är inte fyllda med något. Återstår att se om de passar storleksmässigt. Vi börjar annars piggna till här hemma så smått men C är fortfarande hängig.

Necessären, eller vad man kan kalla det är en egenknåpad modell med en oval bottenplatta och en rektangel som är ihopsydd i ena kortsidan. Upptill har jag satt kardborreband. Jag sydde den mest för att jag ville ha förvaring för lite småplock. Tyget är en duk som jag köpte på Hemtex i våras.

Jag har även sytt lite annat idag också men en del av det ska bli presenter så bilder kommer eventuellt på tisdag.

7 kommentarer:

Anna-Snoddas sa...

Jättefina! Vilket underbart tyg!

Zazza sa...

Gillar tyget jättemycket. Du är så kreativ det gillar jag. Här hos mig är det också någon som syr och dammar ner både i och utanför maskinen. Skönt då vet jag att det inte bara är här så det spökar. Kramizar Zazza

Lilla Gryn sa...

Jag skickar en utmärkelse,en award, till dig. Jag hoppas det är ok med dig!! God fortsättning!!

Ett Tu Tre sa...

Ja, det blir galet mycket damm, och jag tycker det är urtrist att städa så jag brukar aldrig fatta att det är därför maskinen missköter sig. Självrengörande maskiner det borde vara något för symaskinstillverkarna att satsa på.
Jag har precis som Lilla Gryn också en utmärkelse till dig på min blogg.
God fortsättning!

Anonym sa...

Ja du, det var länge sedan jag letade efter damm i min maskin....bäst jag inte aker pa semester ;)
Fint tyg!

Nina sa...

Att det samlas så mkt när man inte ens syr...undrar just hur mkt man har i maskinen när man syr varje dag... Hmmmmm kanske borde gå å kolla i min symaskin.

Jättetfint tyg förresten!

Cantina sa...

Usch!! Misstänker att min symaskin också innehåller spår av tyg :-D
Jättefina alster du har gjort!