torsdag 22 januari 2009

Ett för litet set :(Det här setet sydde jag till en liten 2-månaders flicka. Det är en arbetskompis som har blivit mormor. Hon tyckte att de tidigare sydda kläderna i den svartgråa velouren var fina så det fick bli ett set sytt i den. Jag utgick från Meedoms muddbyxa i strl 62. De mönstrena är ju kända för att vara stora, så jag tänkte att det blir nog bra. Tröjan är också Meedoms raglantröja strl 62. Tygerna är gråsvartrandig velour från Andersson & Hjalmarson, limefärgad velour från Allt om handarbete och limefärgad mudd från Stoff och stil.

Tröjan passade men byxorna satt som ormskinn på tjejen! Jag visste inte att hon vägde 4,2 när hon föddes och nu är uppe i över 6 kg. Hade jag vetat det hade jag lagt till lite på bredden! Jag ska sy ett par nya byxor men det får bli till helgen. Ett problem bara, den limefärgade mudden räcker inte till ett par byxor till... Vet inte riktigt om det passar att sätta svart mudd i byxorna. Eller kan det funka med bara resår? Risken blir väl att den kommer sitta för hårt.

Tråkigt att byxorna blev för små :( . Men kul att mottagaren tyckte att kläderna var fina och att jag nu får sy ett par byxor till i en storlek större.

15 kommentarer:

Krumelur sa...

Jättefina!! synd att de var försmå... hade min lillstrumpa kunnat ha 62 skulle jag ha köpt dom av dig... men jag tror att svart mudd blir fint!!

Doris_Assar sa...

Ånej vad trist att byxorna blev för små! Men det verkar vara en rätt stor bebis ;-)

Lilla Gryn sa...

Nej, vad tråkigt. Jag tycker bestämt att det passar med svart mudd i midjan eftersom det är svart ränder i tröjan eller hur? Absolut, så skulle jag gjort.

Äppel Päppel sa...

Vad fint det var! Trist att de var för små! Det var en liten "klump" till bebis. :) Jag hade nog kört på svart mudd! Det funkar!

LinSar sa...

Fint set.Jag tycker med absolut att du kan ta svart mudd.Lycka till

OttoPippi sa...

Så retligt!!! Men jag säger som de andra: svart mudd kommer att bli super till detta :-)

lilla hjärtat sa...

Jättefint set. Om inte mudden också hade varit för trång hade du ju kunnat använt den till de större byxorna. Annars tycker jag också att svart mudd skulle vara fint att bryta av med.

Hello sa...

Hej!

Vad kul att du skrev hos mig, så jag hittade hit! Vad mycket fint du har!

Jag måste då få vara kärringen mot strömmen och säga att jag absolut inte skulle ha tagit svart mudd. Tycker det blir liksom för skarpa kontraster. Däremot är det snyggt med resårkanaler också. När de är så små som två månader, behöver de ju inte ha resårer/muddar som håller kvar byxorna ovanför fötterna när de kryper, utan reåsren kan vara lite lösare, bara så byxorna stannar kvar ovanför fötterna, så jag skulle ta resår.

anna sa...

Jag är också inne på resår, även om jag tycker att svart också är snyggt. Om du har resår i benen, kanske det gröna räcker till midjan, eller tvärt om?

Dr. Gill sa...

Så fin genser og bukse! Nydleige farger. Blir spennende å se hvilken løsning du bestemmer deg for på buksene. Du lager så mye fint!

Lilla K sa...

Jättefint set, gillar den limegröna färgen. Jag tror att svart kan passa jättebra till!

Anonym sa...

Det är sa svart med bebiskläder om man inte har en bebis hemma ;) De ser sa pyttigt ut och man vet inte alls hur stort/litet de e.....
Svart mudd skulle passa tycker jag.
Trevlig helg!!

Cantina sa...

Jättfint! Synd på storleken bara! Jag tror att det skulle bli jättefint med svarta muddar. Annars skulle du kanske kunna klippa loss mudden från de du redan har sytt och sy fast på de nya? Och så kan du sy fast svart mudd på de gamla och ge till någon annan! Lycka till!

6-barns mamma sa...

Ett jättefint set, tråkigt att byxorna blev lite små bara. Jag har en award till dig, du kan hämta den på min sida om du vill.

Recoll sa...

Hejsan
Vilken snygg färgkombo. Är väldigt förtjust i det grårandiga tyget. Kan man beställa direkt från Andersson & Hjalmarson?

Recoll