onsdag 28 januari 2009

En liten bebisdockaC går igenom Astrid Lindgrenfilmerna och har nu gått igenom en Pippifas, en Emilfas och just nu är det Ronja Rövardotter som gäller, kanske lite otäck egentligen för en 2,5-åring? Hon tycker i alla fall bäst om början, hon vill titta på bebisen och sjörövarna, som hon uttrycker det. När hon satt och tittade på Ronja idag så sydde jag en liten docka. Enligt C så är det en pojkbebis som heter Carolina!

Dockan är sydd av småbitar av diverse tyger som man ju får över en hel del. Jag har använt mig av linnetyg som är från ett gammal förkläde, blommigt tyg från Stoff och stil, på baksidan är det grön velour. Öronen är grön ganska tjock filt, och så sydde jag dit lite garn på huvudet. Brodera är något som jag inte kan så ansiktet blev väl sådär. Här hittade jag idén till dockan.

Idag har C varit helt återställd och inte haft någon feber så imorgon blir det dagis igen.

6 kommentarer:

Äppel Päppel sa...

Så gullig den blev!

Krumelur sa...

Vilken fin pojk-Carolina... hihi...

/Carolina på Krumelur

Botilda sa...

Rövarsöt!

Lilla K sa...

Så söt lilla gossen Carolina blev! Min dotter älskar också ALLA Astrid Lindgrens filmer, bland annat Ronja, hon har stenkoll på vad alla rövarna heter! =) I bland kan jag tycka att det känns lite tjatigt med alla dessa filmer som bara går om och om igen, men då tänker jag att det hade ju varit 100 ggr värre om det hade varit något skitprogram, typ Pokemon... =)

Heilt spesiell sa...

Morsom dukke!
Annika er også veeeldig fasinert av Emil i lønneberget for tiden.Men hun liker ikke "han sinte pappaen" ;)
Vi skal besøke Astrid Lindgrens verden i sommer og hun er da litt bekymret for om pappaen kommer til å være der.....:)

OttoPippi sa...

:-) :-) :-) Löjligt söt!

Mina 2 1/2 åringar älskar också Astrid!! Vilken impact hon fortfarande har på de små!! I generationer!!! Hon var verkligen fantastisk!