söndag 18 januari 2009

Dockkläder

Flodistunika till dockan

Dockan har fått två uppsättningar kläder. Det blev två singoallatunikor och två par leggings. Jag ritade mönstren till kläderna själv. Flodhästtunikan blev lite trång så jag fick sätta en mudd upptill för att den skulle passa. Båda tunikorna blev lite trånga i ärmhålorna så mönstret måste justeras om det ska bli flera. Tygerna är restbitar som jag hittade i lådorna. Bra sätt att använda upp tyger som annars är för små att sy något av. Flodhästtyg från IKEA. De andra tygerna från Stoff och stil.


7 kommentarer:

anna sa...

Vilka underbara dockkläder!!

Äppel Päppel sa...

Gud så sött!

Ett Tu Tre sa...

Jättefina dockkläder! Verkar sitta perfekt på dem. Jag har länge tänkt sy lite till dockorna här hemma, men kommer aldrig längre än till själva tanken.

Anonym sa...

Att du inte tycker det är för pilligt med dock-kläder! ;) (som jag.....)
Baskern (heter det sa??) vad ocksa snygg!!! :)

Anonym sa...

Att du inte tycker det är för pilligt med dock-kläder! ;) (som jag.....)
Baskern (heter det sa??) vad ocksa snygg!!! :)

Anonym sa...

Fina dock-kläder, var har du hittat mönster till Singolla-klänningen?

Mormor till Baby Born

Helena sa...

Mönstret till de här dockkläderna har jag ritat lite på fri hand genom att ändra på ett raglantröjemönster. Jag tror att jag utgick från boken Barnkläder av Meedom och Meedom, finns nog att låna på biblioteket. Jag tog raglantröjemönstret i minsta storleken, 50/56 och ändrade så det blev vidare upptill och utställd nertill och sydde sedan i resår i halsringningen.