onsdag 8 juli 2009

Gula pösshorts och randig singoallaDet här setet sydde jag igår. Knallgula velourshorts och en singoallatunika i stretchfrotté. Sömnanden flöt inte på smidigt så där som man vill att det ska göra. Trådarna gick av flera gånger, jag vände shortsen upp och ner och sydde ihop grensömnen som innerbensömmar så det var bara till att sprätta. Sedan upptäckte jag att jag hade klippt midjan för kort. I mönstret ska det vara en mudd upptill men det skulle jag inte ha på de här utan bara resår men hade glömt bort att lägga till lite extra upptill. Löste det genom att lägga resår i en bit tyg och sedan sy en kanal och sedan sy fast som en mudd upptill. Det känns som om jag höll på med det här setet hela dagen. Jag fick lite livebilder i går kväll innan C skulle lägga sig men sedan hann jag aldrig få upp det på bloggen. Det känns om om man bara hinner göra en sak per dag. Klippa tyg en dag, sy en dag och eventuellt blogga den tredje dagen. :-)

Mönstret till singoallan är ur Allt om handarbete, jag har använt det tidigare, kommer inte ihåg vilket nummer men det är från förra året i alla fall. Shortsmönstret är också från Allt om handarbete, samma som jag använde till det gröna flodhästsetet, kommer inte heller ihåg vilket nummer, men det är från i våras. Knallgul velour från MG-tyg och randig stretchfrotté från A&H, inköpt förra hösten, lite svår att sy i, den bubblade sig men det kanske ordnar till sig efter tvätt.


16 kommentarer:

Madelene sa...

Fina kläder och söt tjej! :0)

Bobo/Rumba de kransen sa...

Vad fint det sitter på. Jag är särskilt förtjust i shortsen. Gissar att de kommer att bli favvisar?

Äppel Päppel sa...

Underbart! Älsar den gula färgen!

r e b e c k a sa...

men jättesött blev det ju i alla fall! Gillar speciellt singoallatoppen :)

Anonym sa...

Känner igen att man blir helt slut av att klippa och sy samma dag - det klarar jag inte ofta. Sa bra gjort!! :) Det är en sa härlig gul färg pa denna velour, bra att shortsen fixade till sig - sy ihop grensömmen som innenbenssöm är en favvis här med ;)
Tack för gratulationerna!! (han har redan halsbandet hängande ;))

FURNISH.etc sa...

Vad kul att du är med och tävlar om ett babellfat på min blogg - ser även att du länkat vilket innebär dubbel-lott för dig :) Lycka till nu!

Nu ska jag fortsätta beundras av alla fina barnkläder du tillverkar!

anna sa...

Jättefina kläder på supersöt tjej :-)!

Mysebo sa...

Finfina kläder :-)

skrotis sa...

Åh vad fint! Visst är det hopplöst när sömnaden inte flyter, såna dagar brukar jag ge upp och fortsätta en annan dag. Strongt av dig att inte ge dig!

Lilla Gryn sa...

Åh, så fint!! Jag är också väldigt förtjust i singoallan.

Anna, Tvillingtand sa...

Härliga färger i ett väldigt fint set!

Heilt spesiell sa...

Ett herlig sett men kjedelig når det ikke går etter planen.Opplevde det selv idag;)

Jonelin sa...

Vilken fin blogg och saker du gör! :-)

LillaBarn sa...

Jag är sprättardrottningen, har svart bälte i sprättning så vet hur kul det är. Åtminstone kan man kolla på TV medans man sprättar... Men bra blev det ju tillslut, jättefint set. I love singoallatoppar och klänningar, tycker de är sååå fina...

Lottaspace sa...

Vilket härligt somrigt set!

Minelo sa...

Vad fint set på fin tjej.