lördag 11 juli 2009

Molnklänning och pippisingoallaNu har jag även sytt i det blå molntyget. Tycker molntygerna är såååå fina! Först ut i det blå molntyget blev en klänning. Jag hade först tänkt att sy en rak ärmlös klänning. Hittade inget mönster till en sådan men måttade lite efter den rosa moln t-shirten och klippte efter den. Men när jag hade klippt ut klänningen tyckte jag den såg alldeles för uringad ut i armhålorna, så jag fick korrigera lite och sy dit ärmar men det blev ju bra det också. Efter lite dividerande och smakråd från sonen så blev det limegröna muddar, jag hade tänkt ta bruna men Erik tyckte lime så lime fick det bli.En ny pippisingoalla har det blivit också. Den jag sydde för ett år sedan har blivit för kort så det var bara till att sy en ny :-) Använde ett annat mönster den här gången.Jag såg att Ett tu tre hade använt en fin bladsöm på ett par mamelucker och tänkte att den sömmen har ju jag också på min symaskin men aldrig använt så den fick det bli till fållen på tunikan.När jag köpte den här gula velouren från MG-tyg förra sommaren trodde jag inte att den skulle vara riktigt så gul som den är, hade trott att den skulle passa Jofotex gula elefanter men de passade inte alls ihop så sedan har velouren blivit liggandes. Men nu som shorts passar ju färgen till både det ena och det andra! Även till pippisingoallan.

Lite fakta om kläderna, molntyg från JNYdesign, limefärgad mudd från Stoff och stil, Pippityg från Åhlens. Mönstret till klänningen är ritat efter moln t-shirten, förlängt och utställt. Singoallamönster ur Allt om handarbete, kan ha varit aprilnumret -08.På måndag åker vi iväg på en liten semestertripp och här håller C på att välja resmål. Om hon får välja så blir det Astrid Lindgrens värld. :-D Vi ska även försöka hinna med Öland, Kiviks marknad och Malmö innan det är dags att åka hem igen, d v s på fredag! Så det blir intensiva dagar!

13 kommentarer:

Mockolini sa...

Snygga plagg! Molntyget är en favorit här hemma både hos mig och hos I!
ha en trevlig semester tripp!! =)

muhren sa...

Fina plagg! Så du ska till mina trakter, jag bor ju utanför Kalmar.. ;) Hoppas ni får några fina dagar!

Minelo sa...

Fina kläder!

Själv är jag för feg att ta limemuddar till molntyget, eller jag är ju för feg för att sy i det till och med =)

Gillar singoallamodeller, går så bra att sy i både trikå och vävda tyger.

Mysebo sa...

Gillar de limgröna-muddarna, till det blåa!

Så ni ska häråt på semestern:-) (Bor utanför Vimmerby) Håller tummarna för bra väder.

JuMel sa...

Vilken härlig kombo det blev med limegröna muddar och vilka superfina armband du gjort! Måste nog fundera på att beställa nått smycke av dig:)

Anna, Tvillingtand sa...

Det var riktigt fint med limegrönt till det blå! Bägge plaggen passar bra och är jättefina =) Trevlig restripp!

Fia sa...

Jättefina! Lime går alldeles utmärkt bra ihop med det turkosa molntyget..jättemånga färger passar faktiskt bra till det...

Håller lite på mitt pippityg för jag tror att det kommer en pippiperiod här hemma...ser vissa tecken på det. Och då får vi se vad det är för årstid då...

Ha en skön semester!

Förresten, du gör jättefina smycken. Fattar inte hur du hinner!

LillaBarn sa...

Vad fina! Och vad söt hon är tjejjan... Hoppas ni får en trevlig semestertripp!

LillaBarn sa...

Vad fina! Och vad söt hon är tjejjan... Hoppas ni får en trevlig semestertripp!

anna sa...

Så fina! Söt tjej :-)!

Skapat av mig sa...

Å så fina!

Anonym sa...

Ha en trevlig vecka, later ju som en trevlig utflykt!!!!!
Fina kläder - förstas ;)

Heilt spesiell sa...

Skikkelig herlige plagg og de sitter jo som støpt på den søte jenta di.Det ble riktig flott med lime til kanter på kjolen.