söndag 25 april 2010

Kaninjacka

Igår hade jag ett symaraton och satt nästan hela dagen vid symaskinen :) Har jag väl börjat med något lite mer "avancerat", allt är väl relativt, så kan jag inte sluta förrän det är klart. Om jag inte hinner klart samma dag är det stor risk att syprojektet hamnar i UFO-högen. Ja, sådan är jag ;) Det är väl därför det mest blir muddbyxor och lättsydda tröjor och singoallor som visas här på bloggen.

Jag har ju jättelänge tänkt sy en jacka till C och nu är det gjort. Jag hade tänkt använda mig av Pippityget men när C fick se kanintyget så valde hon det. Fodret är röd fleece från Stoff och stil, röd jersey/muddväv från samma ställe till ärmmuddarna. Även den röda dragkedjan, 40 cm, är från Stoff och stil. Fick hem ett stort paket därifrån i fredags, hämtade ut det samtidigt som jag hämtade ut hemlispaketet. Kanintyget är inhandlat för rätt länge sedan på Åhléns och det säljs inte längre. Nu har jag använt upp den sista biten och den räckte precis till den här jackan. Barnen bråkade samtidigt som jag skulle klippa ut delarna och jag råkade klippa lite fel så jag blev tvungen att skarva tyget till ärmarna för att det skulle räcka. Det fick bli en söm längs ovansidan av ärmen men det blev ändå rätt ok. Jackmönstret är eget, jag har ritat av den här fleectröjan, breddade och förlängde samt fick det ju bli en dragkedja i jackan.


Jag har för första gången vändsytt också. Himla stolt att jag klarade det till slut! Sambon fick höra en del svordomar från köket igår innan jag fattade hur man skulle få till ärmmuddarna. Jag var tvungen att nåla ihop det från rätsidan och sedan vända ut och in för att kunna se hur muddarna skulle sys ihop. Nu blev jackan i alla fall helt vändbar förutom att jag inte hade en vändbar dragkedja, det får kanske införskaffas till nästa jackprojekt.


Jag kantade fickorna med vit snedslå. Har även sytt vita stickningar lite här och var :)


Som ni ser fungerar jackan till det mesta en snart fyraåring sysselsätter sig med :) (Ursäkta de dåligt matchade byxorna ;) och så ska man ha hjälm när man cyklar eller åker sparkcykel!

36 kommentarer:

Krimskrams sa...

Åh så fin! Jag har precis sytt en hoodie med kanintyget. Det är verkligen härligt :-)

Anna, Tvillingtand sa...

Så fin den blev! Du har verkligen lyckats =)

WilleBus sa...

Så jättefin!

Strumpetossa sa...

Helt fantastiskt underbar!!

Roblin sa...

Jättefin!
Tycker att den vita snedslån på fickorna lyfter den ytterligare ett snäpp.
Jag tycker som du, det är svårt att göra klart om man inte får göra allt vid samma tillfälle. Synd att man sällan har tid för sammanhållen sytid.

JuMel sa...

Så snygg jacka! Om jag bara fick sy i lugn och ro en längre stund någon gång kanske jag skulle våga mig på nått liknande projekt...

Le Petit sa...

Fantastiskt söt jacka!

Unknown sa...

Sååå himla fin! Önskar jag hade lite kanintyg kvar med!

SöstraMi sa...

Åååh, vad fint!!! Svär själv så det osar över muddar just nu, kan inte du förklara?

Mvh
Lotta

Unknown sa...

Å vilken fin jacka! Har också ägt en bit av kanintyget och har tom för mig att det ingick i ett av mina första blogginlägg :-D

Vera sa...

Vansinnigt fint.. som vanligt!! Jag går och längtar tills posten från dig kommer imorgon för det kom inget i fredags.. då ska det bli symaraton även för mig=)
Må så gott!
/Vera

od Andulky sa...

Underbart fin! Och fina bilder!!

Helena sa...

Jättefin jacka!!! Otroligt imponerad att du har gjort den efter eget mönster. Har själv lite av kanintyget kvar...tycker verkligen om det. Så pass mycket så att jag knappt vågar använda upp sista biten:)

Strömming sa...

Supersnygg jacka! :D Den har du verkligen lyckats med!

märkvärdig sa...

Jättefin jacka! Den kommer säkert bli väl använd.

Älskade Hjärtegryn ® sa...

Underbar jacka! Tyget är en favorit hos mig synd att det inte säljs mer.

Palven sa...

Jag är impad :o)
Har kanintyg så det räcker, men är tveksam till att jag får till det....

Helena sa...

:O Tack för alla kommentarer! Vad kul att ni tycker den är fin. C tycker jättemycket om den och vill ha den till dagis imorgon :)

Paula sa...

Kanonfin!

Lina sa...

Hur fin som helst!!!!!

Åsa Tidqvist sa...

men åh såå fin! jag vill också sy jackor men har inget mönster. men det måste fixas! kanintyget är verkligen hur fint som helst, dina fickor är pricken över!!

Anki sa...

Så himla snygg!!! Fickorna är verkligen så läckra. Vad duktig du är som knåpar ihop mönster själv OCH lyckas vändsy den!

Lucia sa...

Underbar, ser helt fantastisk ut, man blir så vårigt glad av den!

Y sa...

åh så fin!

Johanna Karlsson sa...

Helt underbar, skulle oxå vilja ha detta kanintyg!

h/saltaste bönan sa...

Härlig! Rött är bäst! Och gillar verkligen modellen.

dorabella sa...

Väldigt,väldigt fin!
Varför köpte man inte kanintyget när det fanns,grrr.

Fangoria sa...

Åh så superfin! Jag har också en bra bit kvar av kanintyget...nu blev jag sugen på jacka till lillan!!! Men jag vet inte om jag vågar prova, har ej sytt någon än....

Ingrid sa...

Så himla snygg!! Älskar verkligen det där tyget. Rött och vitt blir väldigt piggt och glatt!!

Therese sa...

Oj vad snyggt!

Jenny sa...

Å vad fin!
Jag vill också ha en maratondag vid symaskinen! :-)

Anonym sa...

Oj denna har jag visst missat!! Hur kunde jag??!! Grattis Helena den är helt underbar!! Jag syr alldeles för lite nu för tiden... hade faktiskt min dragkedjor framme igår och blev sugen på en jacka. Det ser så fint ut med dom vita fickorna och det röda fodret. Perfekt!!

Beata sa...

Vilken jättesöt jacka!

HomeRiver sa...

Mycket fint, den ska du vara stolt över! Nu är vinnaren utsedd i utlottningen av en ekobarntröja på min blogg. Stort tack för ditt bidrag och fortsatt trevlig valborgshelg!

6-barns mamma sa...

Ååå vad fin jacka, tycker jättemycket om den!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Längesen jag kollade in era andra bloggar och här har det hänt mycket. Den här jackan tyckte jag mycket om och att döma av antalet kommentarer är jag inte ensam om det. :)