lördag 23 maj 2009

Flodhästtröja och knickers

Det blir lite begränsad sömnad när man bara har en overlock men jag tycker att jag fick ihop det rätt bra ändå. En t-shirt i det limefärgade flodhästtyget med vit mudd i halsen och i ärmarna och rullfåll nertill. Knickers i limefärgad velour med mudd i midjan och i bensluten.Bilderna blev suddiga för jag råkade ha makro på och man får ju sällan fler chanser att fotografera

När jag beställde den limefärgade velouren från Stoff och stil trodde jag att den skulle vara mer grön lime. Jag tycker att den drar mer åt gult än grönt så byxorna och t-shirten matchar inte jättebra men det går.

Mönstrena till t-shirt och knickers är från Allt om handarbete nr 4 2009. Jag förenklade dem lite, det skulle vara en knapp i halsringningen på t-shirten och så skulle det vara dragsko i midjan på byxorna och de skulle även ha fickor. Mudden i halsen sitter kanske lite väl tajt. Får försöka komma ihåg att klippa ur halsringningen mer om jag ska använda mönstret igen. Jag valde 3 år till både t-shirten och byxorna. Ska sy ett par knickers till men får kanske ta strl 2 år då, för de blev rätt vida och kanske aningen långa.


Nu har jag provat rullfåll också och det gick rätt bra. Jag följde instruktionsboken men med deras föreslagna trådspänningsinställningar gick det inte att sy, men däremot med standardinställningarna så fungerade det.

12 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Supersnyggt! Nu ska jag också testa rullfåll!! :-)

anna sa...

Jättefint! Blev sugen på både rullfåll och tidningen med mönstren :-).

Heilt spesiell sa...

Dette ble jo kjempebra!Herlig jenta di er også.Ha en flott helg videre!

Cantina sa...

Snyggt!!

Teres sa...

tack =)

Å jättesött sommarset du sytt! Måste fundera ut vad jag ska sy utav mina flodisar med :-D

Ph sa...

Tack för kommentaren! Du är ju jätteduktig du med, jag storgillar din blogg! :)
/Philippine

Mockolini sa...

Jätte fint rolig detalj med rullfåll!!

Suimi sa...

Håller med om att velouren är lustig i färgen. Svårmatchad. Men kläderna blev våriga och jättefina! Är du nöjd med overlockmaskinen förresten?

åsa sa...

vad fint det blev!

Anna, Tvillingtand sa...

Så fint det blev! Idag publicerade jag nästan likadana bilder utan att sett ditt inlägg, fast flodisbyxor istället... och fyra bilder i rad... och med vit mudd. Fast det var en kille på bilderna =) Jag hade tänkt att sy en kortärmad tröja i flodistyget och limefärgade hellånga velourbyxor, men jag kanske ska vänta lite med att publicera dem ;)

Lilla NovaK sa...

Vilket underbart fint set! Och oj vad sugen jag blev på flodhästarna efter att ha sett det här... =)

Lucia (Uplandsgården) sa...

Jättefin och jag gillar verkligen att rullfållen, blir lite sött. så det blir nog att testa, nästa plagg till dottern.