lördag 16 maj 2009

Premiärsytt

Jag testsydde på lite tygbitar i går kväll och det gick rätt så bra. Kom på att jag ju inte behövde trä hela maskinen utan bara knyta ihop de nya trådrullarna med den tråden som redan var trädd i maskinen och sedan dra igenom. Det funkade bra men senare hände något så jag ändå var tvungen att trä om "undertrådarna" men det gick rätt så bra det också. Det enda som inte blev så snyggt var att det blev hål i tyget när jag sydde :-/ men kollade då nålarna och de som satt i var nog någon slags universalnål i storlek 90/14, så jag bytte till stretch 90/14 men det hjälpte inte så det fick bli stretch 75/11 och då fungerade det bra. Det följde med 12 rullar tråd à 5000 yard. Läste någonstans att det var någon som inte tyckte att den tråden var bra, jag har inget att jämföra med så jag vet inte men det gick ju att sy det här i alla fall.


Nu har jag i alla fall fått ihop ett set med dockkläder. Ville inte sy "riktiga" kläder innan jag hade provsytt. Eftersom jag inte har fått tillbaks min vanliga maskin ännu, (fick ett SMS i torsdags att de hade skickat den till en specialistverkstad, hoppas att det inte är samma "specialist"-verkstad den här gången) så kan jag inte fålla så det fick bli muddavslut. Mönstrena är egenritade, klippta lite på fri hand. Tröjan är klippt i ett stycke och sedan satte jag muddar i halsen, ärmarna och nertill. Det randiga tyget är köpt hos Andersson och Hjalmarson i Ulricehamn i höstas och den blå velouren är en stuvbit från samma ställe. Den vita mudden är från Stoff och stil. Det känns skönt att få sy lite igen!Oj, vad fint det blir på insidan nu! ;-)

7 kommentarer:

Bobo sa...

Lyllos dig, jag är tokavis! :)

Anonym sa...

Jag tycker SMD "gratis"-traden funkar utmärkt :D

Anna sa...

Det blir verkligen mycket finare sömmar! Synd bara på din vanliga maskin, jag förstår om du är irriterad!

anna sa...

Grattis! Jag älskar min OL!! Fina dockkläder!!

Anonym sa...

så kul! fina dockkläder.
att sy på en vanlig maskin går ju men fuskOL sömmen är ju verkligen så ful o hemsk när man ser denna fina, men den håller ju ihop plaggen bra.

ja men de va ju nästan 2000 billigare o skicka efter ju.
de ska ja verkligen tänka på,

nej inte haft alun i degen, men om de gör sån skillnad så får ja nog ha de i. inte kul när de fastnar i bordet. eller man ha i för mycket mjöl o den blir hårdare.

Anna-Snoddas sa...

Visst är det underbart att sy med den? Inte nog med att det blir så snyggt, det går ju så snabbt också! Grattis till din fina OL! :)

Lilla Gryn sa...

Fint det blev. Resultatet av en OL söm är ju helt annorlunda, det ser proffsigt ut. Jag är också väldigt förtjust i min.