torsdag 1 april 2010

Magsjuk C, då passar jag på att sy ;)

C fick en släng av magsjuka igår stackarn, och missade påskfirandet på dagis idag. Hon ville så gärna vara påskkärring med barnen på dagis, men vi får försöka ta igen det på lördag. Idag har jag t o m hunnit sy lite grann, det mesta av kräkset kom igår natt och idag har C nästan varit som vanligt, d v s full fart. Jag gjorde ett byte med Tisa för ett tag sedan och fick då bl a det här fina fordonstyget. När C såg det första gången så sa hon att det skulle bli en tröja till henne och en tröja till dockan. Och det har det blivit nu. 


Byxorna är de här, sydda för ett år sedan, jag har tagit bort resåren nertill och funderar på att sy i muddar istället men de börjar bli för tajta så C får ha de som de är ett tag till, nu är de nästan som leggings.

C:s tröja är som vanligt ett omgjort mönster ur Ulla Welinders bok med barnkläder upp till 4 år. Det här är strl 98 men förlängt och klippt med något större sömsmån än normalt, vilket inte blev riktigt ok. Den blev lite säckig i armhålorna, så nästa gång får jag komma ihåg att inte öka på sömsmånen så mycket just där. Det jäklades lite under sömnaden av den här tröjan. Jag försökte använda mig av Andersson och Hjalmarssons muddväv, som väl egentligen är vanlig ribbad bomull, alltså inte så stretchig. Det funkade inte i halsen, det blev alldeles för slappt så jag fick klippa bort hela halsmudden för jag hade inte lust att sprätta. Det var bara att plocka fram röd mudd från Stoff och stil, ett säkert kort :) Det hela resulterade i alla fall i att halsringningen blev en aningen stor. Fordonstyg från Mjuka tyger, byte med Tisa och muddväv från Stoff och stil.


Dockan fick en hel outfit när jag ändå höll på. Det blev en tröja med trekvartsärmar och ett par byxor, också de med trekvartslängd, det är ju snart sommar, men jag garderade med en mössa. :) Mössan blev lite liten men den går i alla fall på. På mössan sydde jag dit en applikation av fordonstyget. Tycker det är synd att slänga bort småbitarna som blir kvar när man klippt ut kläderna, försöker använda upp allt :) Fordonstyg från Mjuka tyger. Röd velour från Stoff och stil. Muddväv från Andersson och Hjalmarson. Egna mönster.

Så här pigg såg hon inte ut igår... Håller tummarna att vi andra klarar oss, men magsjukan brukar ju däcka hela familjen. Tur att vi ska vara hemma i påsk...

14 kommentarer:

LillaBarn sa...

Vore ju tråkigt om påskharen bjussade på magsjuka istället för påskägg... Hoppas ni klarar er... Fina kläder, jag måste se till att sy något åt Jades stackars nakna dockor...

Krimskrams sa...

Så fint och vilka söta dockkläder! Jag vätar på mina rosa och gröna fordonstyger (fast jag inte skulle köpa några fordon egentligen).

Doris_Assar sa...

Vilken gullig kombo med både dockan och dottern! Jag har också klurat på detta med att bandkanta med ngt annat än mudd - men det måste väl bara funka för de som har cp? Känns som det bara blir slappt annars?
Krya på er, glad påsk! :-)

Palven sa...

Jättesöt tröja till dotter och fin dress till dockan :o)
Vitpepparkorn till de som fortfarande inte blivit sjuka - det brukar funka!
Hoppas ni klarar er och får en riktigt glad påsk!

Annica sa...

Hej "granne"!
Glad påsk på er och jag tänkte faktiskt på er när jag gick förbi dagisdörren och läste att de gick magsjuka där. Hoppas att ni andra klarar er. Fina kläder du sytt till C och dockan. Var köper du tyg?

Kram från Annica i andra huset hihi

Heilt spesiell sa...

Magesjau er det verste som finnes.Håper dere slipper.Annika hadde det for noen uker siden og det ble med bare hene heldigvis.
Knallfin kjole og ikke minst dukkeklær!!Nydelig!

Fia sa...

Jättefin! Precis något sådant tror jag T vill ha...

För här ska allt helst vara jååååsa!
Så då passar ju fordonen bra...Synd bara att jag inte har så mycket av det..

JuMel sa...

Snygga kläder både på dotter och docka!:) Trist med magsjuka, det hade vår 6-åring förra påsken så vi ficka avbryta vår resa och åka hem:( Nu är hon "hostig" istället så jag hoppas det inte blir värre än så... Men i år är vi hemma så då får det väl bli som det blir. Hoppas ni slipper fler sjukdoms fall. Glad Påsk!

Prinsesse Vilikke sa...

Nydelige klær! Og for en herlig datter du har!! Håper hun er frisk igjen!

Ingrid sa...

Åh så snygga!! Hoppas att ni andra i familjen klarar er undan magsjuka... Och att ni får en skön påskhelg!!

Made By Elliz sa...

Vilken mysig blogg! Halkade in här för en timme sen och kunde inte sluta läsa :)
Det kommer nog bli en vana att kika in här!

Hoppas ni slipper magsjukan!
Elliz

KRUMELEJ sa...

Vilka söta set, både till dottern och dockan.

Anonym sa...

hEJ!

jAG KAN INTE KOMMA ÅT OCH BESTÄLLA PÅ HEMSIDAN MED SMYCKEN! kAN DU MEJLA MIG?? jENNIEBENGTSSON@LIVE.SE

Åsa Tidqvist sa...

gud så fint! och till dockan med!! vad sugen jag blev på att sy set till både docka och dotter =)