onsdag 25 februari 2009

Jag var tvungen!


Sybegäret blev för stort så i söndags ringde jag min mormor och frågade om hon kunde tänka sig att låna ut sin symaskin. Jo, det kunde hon. Hon syr mest gardiner och lägger upp lite byxor nu för tiden så det gick bra att få låna den tills min maskin är tillbaka från service. Det finns bara raksöm och zickzack på den men det får duga så länge ;-)



Tittade i UFO-högen och där låg ett par utklippta manchesterbyxor till C så de sydde jag ihop i kväll. Det blev inte så snyggt på insidan och vid muddarna men det får duga. Kan ju sy över sömmarna en gång till, så att de blir "kastade", när jag får tillbaks min egen symaskin. Byxorna blev väldigt långa men jag tror att jag hade tänk sy en resårkanal men nu satte jag i muddar istället. C sov när byxorna var klara så hon får prova i morgon, får väl klippa av dem lite om de blir alldeles för långa.

De är sydda efter ett mönster ur Ottobre 4/2008, samma som de här. Jag klippte sönder ett par manchesterbyxor som har legat i garderoben jättelänge, har nog inte använt dem sedan C föddes. Mudden kommer från ett par leggings som har hamnat i min garderob av oklar anledning. Får emellanåt kläder från mamma och mormor, som kanske inte alltid är i min smak men de är bra att ha och klippa tyg, använda knappar och eventuella blixtlås ifrån ibland.

Nu ska jag leta vidare i UFO-högen, vet att jag har ett par byxor i IKEA:s flodhästtyg liggandes, som av någon anledning inte har blivit färdigställda. Får väl kanske ta tag i det imorgon.

(Jag ser nu att det här är mitt 100:e inlägg här i bloggen!)

söndag 22 februari 2009

Böcker


Jag var på den lokala loppisen i veckan för att se om det fanns något intressant. Det fanns lite dragkedjor, knappar och garn m m men inget jag kände att jag ville ha just nu. Tyger var det väldigt dåligt med. Jag hittade i alla fall några böcker om sömnad och fick betala 30 kr för tre böcker, helt okej tycker jag.

Jeansoverall eller jeansanorak, det kanske skulle kunna vara något?


Det här skulle kunna vara jag och min lillebror -76! Mamma sydde sådana här väggbonader till oss. Jag hade en väggbonad med fickor ovanför min säng. Hade även en liknande den här med siffror. Nostalgi!

torsdag 19 februari 2009

I brist på symaskin...

Hittade kvittot så nu är i alla fall symaskinen inlämnad. Får se hur lång tid det tar att få tillbaka den.

Jag hittade det här testet på Gurimallas blogg.

Det gick snabbare att skriva norska som jag testade först, för det var nog kortare ord så där blev det 61. Jag fick ett sämre resultat i det svenska testet, där blev det bara 49! Hur fort skriver du?

Nu ska jag prova igen!

61 Ord



49 words

Speedtest

tisdag 17 februari 2009

Passade finfint!

Här är den lilla tjejen som jag sydde för små byxor till! Här har jag bloggat om det. Jag sydde byxorna i en storlek större, d v s 68, och nu ser de ut att sitta bra!



Hmm, tröjan kunde kanske också ha varit lite större...


Angående symaskinen så har jag inte lämnat in den ännu för jag håller på att leta efter kvittot... Jag kommer inte ihåg exakt när jag köpte symaskinen men det kan hända att det inte har gått ett år sedan köpet. Då kanske någon garanti gäller?

Tävlingar

Jag hade ju sådan tur sist så jag måste ju prova igen! Muppsan har bl a de här tävlingarna på sin blogg.


Jag tävlar om ett ekologiskt gosedjur hos Kidstuff.nuMuppsan´s blogg.
Tävla HÄR du oxå


Jag tävlar om ett presentkort värde 200:- hos barnbutiken PirajjaMuppsan´s blogg
Tävla HÄR du oxå





Jag tävlar om ett presentkort värde 300:- hos Minipeople.seMuppsan´s blogg.
Tävla HÄR du oxå

söndag 15 februari 2009

Åh neeeeeeeeej!!!

Satt precis och sydde lite och nu har hela symaskinen skurit ihop! Jag kunde med möda vrida runt så att jag fick upp nålen. Den satt som berget! Efter det går det nu inte att vrida runt alls. Det är nog dags för service. Usch vad tråkigt! Känner redan hur syabstinensen sätter in.

lördag 14 februari 2009

Ännu mer "bildbevis"

Här kommer lite bilder som jag fick på mailen häromdagen. Det är ugglesetet som beställts till en kille som fyllde ett i slutet på januari. Det är sytt i storlek 86 och ser ju ut att sitta jättebra på. Lite utrymme att växa finns, i alla fall om man tittar på byxorna, men det är ju bara bra. Kul att se kläderna "in action".




Funkar att leka i.


Måste provsmaka på ödlan också!




"Bildbevis" randiga mössan




Här kommer några bilder på den randiga mössan som jag gav bort i januari. Den har använts flitigt sedan dess! Tänkte inte på att ta kort när brorsan provade den när han fick den, men nu har jag lycktas få den på bild. Det är för övrigt den här brorsan som har önskat sig en stickad mössa sedan tidigare.


Så här glad blir man i en mössa sydd av syrran!

torsdag 12 februari 2009

Färdig mössa



Mössan blev klar igår. Här provar äldsta dottern E sin nya mössa. Jag stickade den på samma sätt som den här. Beskrivning finns här och här. Nu har en av mina bröder önskat sig en mössa också, ska se om jag kan få ihop en till honom med!

Utmärkelse!



Jag har fått en utmärkelse av Tokigt å Likt! Tack snälla du! Jag blev verkligen jätteglad!

tisdag 10 februari 2009

Förhandstitt



Stickade några varv på stora dotterns mössa samtidigt som det var House på TV i kväll. Äldsta dottern önskade ju sig en cerise mössa för länge sedan men det har kommit annat i vägen hela tiden. Har inte hittat Milanogarn men jag har i och för sig inte varit i så många affärer och letat heller. Snart är ju möss-säsongen över och jag tyckte att det var dags att hon skulle få mössan innan det blev för sent, d v s för varmt. Får fortsätta med den imorgon för nu är det snart läggdags!

lördag 7 februari 2009

Pocketfodral

Var tvungen att testsy en gammal bloggklassiker, pocketfodralet. Hittade en beskrivning hos Kånkarong och utgick efter det. Kanintyg från Åhléns och vitt kantband antagligen från Stoff och stil. Jag hade bara smal resår hemma och ska nog köpa lite tjockare vid tillfälle och byta ut den. Det hade kanske passat bättre med en vit knapp men jag hade ingen hemma. Det kan nog också vara bra att fodra det eller stryka på något som ger lite mer stadga.

fredag 6 februari 2009

Jättekul!



Jag vann den här tävlingen! Superkul! Det var Muppsan som hade en tävling där hon lottade ut ett presentkort hos Iob-butiken. Muppsan har för övrigt butiken Cool Children, där finns en massa snygga kläder från kända märken!

onsdag 4 februari 2009

Elefantset i storlek 62

Muddbyxor och tröja med kuvertringning

Ikväll blev det sytt ett set till en liten kille på snart 1,5 månad, född på julafton! Jag prövade ett för mig nytt muddbyxmönster. Jag utgick från ett som finns med i Ottobre 6/2007 (Viikari sweatshirtbyxa), som jag sedan har modifierat. Så här pösiga byxor brukar jag aldrig sy och de ser väldigt korta ut men det är storlek 62 och borde passa.

Det första jag syr av det gröna elefanttyget


Till tröjan har jag använt mig av samma mönster som det här, ett mönster ur Ottobre 1 2007. Modellen har egentligen kort puffärm men jag ändrade mönstret till en tröja med vanlig lång rak ärm, eftersom tröjan ska till en pojke.

Tygerna är grönt elefanttyg från Jofotex, brun velour från Andersson och Hjalmarson och brun mudd från Stoff och stil. Apropå Stoff och stil så kom nya katalogerna därifrån idag. Hjälp vad mycket fint det fanns där!

Angående C:s brutna nyckelben så märker man knappt av det. Hon leker som vanligt, lite lugnare är hon möjligen, men hon får vara hemma med pappa resten av veckan för säkerhetsskull.

måndag 2 februari 2009

Beställt uggleset

Helgen gick fort! Vi hade sambons föräldrar här på besök från Karlstad. Jag fick lite tid till att klippa ut det här setet som är en beställning till en pojke som fyllde ett år nu i slutet på januari.

Farmor och C var ute och lekte i sandlådan och kommer in efter cirka en timme. C är ledsen för hon har ramlat ute, men det är dags att sova middag och C somnar utan problem men vaknar efter 1,5 timme och är då ledsen igen. Hon har ont i armen/axeln och får en Panodil för nu börjar man ju undra vad som har hänt. Vi skjutsar in farmor och farfar som ska med tåget och åker sedan direkt till barnakuten för att kolla upp det hela. Där får dottern mer smärtstillande. Det är inte så att hon gråter hela tiden men rör man vid axeln så blir hon ledsen. Vi får vänta en timme på doktorn och eftersom doktorn inte kan undersöka armen utan att C gallskriker så bär det av till röntgen. C är jätteduktig och ligger så stilla på britsen. Tillbaks och träffa doktorn igen. Jodå, det är allt en nyckelbensfraktur. Stackars tös! En väldigt tålig tjej som knappt knystade i förra veckan när hon hade dubbelsidig öroninflammation men nu får det väl ändå vara nog på elände!


Åter till sömnaden. Ugglesetet blev klart i kväll. Bruna ugglor från Jofotex och brun velour från Andersson & Hjalmarson. Det blev ett väldigt dåligt kort där det bruna mer ser ut som svart. Men tygerna är väl välkända vid det här laget. Setet är sytt i storlek 86. Muddbyxmönster ur Åsa Lennartsson bok "Sy barnkläder av mjuka tyger". Till tröjan använde jag mig av ett för mig nytt mönster, tröjan Stripy ur Ottobre nr 1 2008.