torsdag 20 maj 2010

Nya namnband och en vinst

Den orangea lappen kommer från Mina namnband och den svarta från Ikast etiket

Jag gjorde slut på min sista gula namnlapp för några veckor sedan när jag sydde inför vårmarknaden. Jag hittade en enda orange namnlapp som jag hade kvar från första namnlappsbeställningen. I alla fall så tänkte jag att det måste väl finnas andra ställen att beställa namnlappar ifrån än "Mina namnband". Googlade och hittade en butik i Danmark, Ikast Etiket, som tillverkar märketiketter i olika former. 100 etiketter kostar 159 kr, porto 35 kr, så totalt blev det 194 kr. Jag tyckte att det var värt att prova och gjorde beställningen den 8/5, en lördag och idag den 20/5 kom de i brevlådan. C:a 140 kr billigare än "Mina namnband" och betydligt snabbare! Det har ju varit helger emellan också. (Jag är inte sponsrad även om det verkar så ;)


Hur är kvalitén då? De är inte vävda på samma sätt som "Mina namnband", de här är "trådiga" på baksidan och sitter ihop så att man alltså får klippa isär dem själv. Jag antar att om den ska sys på "platt" på ett klädesplagg så måste man vika in kanterna för annars fransar de väl upp sig. Jag syr ju ibland in namnlapparna i sidosömmarna och vet inte hur de här nya kommer funka i sidosömmen. Ska se om jag hinner sy något i helgen, återkommer med en utvärdering då :)


Som ni ser blev det svarta med vit text den här gången, den gula etikettfärgen som fanns att välja på var lite blaskig och orange fanns inte att välja alls, så det fick bli en ny färgkombination för mig den här gången.

Det kom mer roligt i brevlådan idag! Min vinst hos MinMina. En fin knubbobörs! Hade jag inte vunnit en börs i utlottningen så hade jag köpte en ;) Men det kanske jag gör ändå för de är jättefina.

9 kommentarer:

Skapat av mig sa...

Tack för tipset! Även om jag inte använder etiketter, men om/när jag kommer på ett bra namn så :-D

ND sa...

Ett tips för att de inte ska fransa sig på kanterna du klippt av är att ta en tändare och bränna lite i kanten, då finns det ingen risk att de fransar sig. Så gör jag på minanamnband lapparna när jag beställer dom med dubbla namn = dubbelt så många namnlappar. ;)

Helena sa...

Ja, så kan man ju göra så klart! Dubbelt namn och klippa isär, får väl prova det nästa gång :)

Anonym sa...

Gillar designen med det svart/vita!

KARIN sa...

Grymt! Ska beställa nästa vecka så det här var ju ett toppenförslag. Kan dessutom skicka dem till farmor i Dk så tar hon med dem hit - sparar porto!

Miiaoo sa...

Tack för tipset! Väntar på svar på min ansökan om varumärke så om det går igenom så ska jag också köpa där!!

Alla kan sy sa...

Jag har tittat på namnband jag med, men inte kunnat bestämma mig för vad det ska stå på den än. Känns väl lite konstigt att märka upp mina grejer med "Alla kan sy", så jag funderar vidare. Tack för tips på alternativ iaf!

KroKKoFin sa...

Vad skoj att du tipsar om var man kan köpa billigare märkeslappar. Berätta gärna hur du upplever kvaliteten av dem när du är mer inkörd med dem. Om du har lust att vara med på en giveaway så har jag en på G hos mig. Hade varit kul om du tittade in.

Jennifer sa...

SvaR; Vad kul att du deltar i min tävling om en tidningsprenumeration!! :)